Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

BEHÇET SAATÇİ ; ASLA OLMAM !

BEHÇET SAATÇİ ; ASLA OLMAM !

Bu yazıdaki ASLA kelimeleri bize aittir. Sayın Behçet Saatçi'nin kararlı ve net duruşunu tam anlamı ile ortaya koymasına verdiğimiz önemi arz etmektedir.)
Behçet Saatçi'nin 2019 yerel seçimleri arefesinde, bağımsız aday olmadan evvel verdiği mücadeleyi yakînen biliyorum. Son saniyeye kadar uğraştı. Son saniyede
"Bu iş düzeldi düzeldi. Aksi takdirde, Şahsım, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır. Biz aday olacak kapı buluruz."
Demişti.
Sonra bağımsız aday oldu. %26.24 oy aldı.
Ardından İyi Parti. Halen de orada.
Behçet Saatçi'yi zaman içerisinde defalarca eleştirdim. Siyaset eleştiriye tahammül ede ede gider.
Fakat gelinen noktada bazı hususların da tam ve net olarak, birinci ağızdan cevabının da verilmesi gerekiyordu.
Kendisi ile bugüne kadar hiçbir şekilde karşılaşmam, konuşmam, direkt ya da dolaylı hiçbir temasım da yoktu.
Aradım kendisini. Çok açık ve net bir şekilde sorularımı sordum.
Cevapları zaten aşağıda. Fakat bundan evvel kendi yorumumu belirtmem gerekir diye düşünüyorum..
Behçet Saatçi Muğla'nın CHP zihniyetinin elinden kurtulması için, bugüne kadar gördüğüm, görüştüğüm siyasilerden daha fazla hırsa ve ciddiyete sahip kişi diyebilirim.
Saatçi'ye;
-Siz bugüne kadar AK Parti'den teklif aldınız mı? Geçmiş dönemlerde yapılan tekliflere "tamam, olur, tabii, geliyorum..diye cevap verdiğiniz, fakat bu sözünüzü yerine getirmediğiniz için Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Size karşı NET bir tavrı olduğundan bahsediliyor."
Saatçi;
- Ben 66 yaşımdayım. Dün ne dediysem bugün de, yarın da aynısını söylerim. Geçmiş zamanlarda AK Parti içinde olan etkin isimler diyeceğim dostlarımla sohbetler esnasında "Ya Başkan Biz Seni de aramızda görmek istiyoruz. Senin yerin AK Parti.." gibi sözler söylediler. Ben Milliyetçi bir kişiliğe sahibim. AK Parti'nin genel değerleri bana zaten ters değil ki. Bu sohbetlerde de arkadaşlarıma bunu söyledim. Lakin AK Parti bana ne Genel Merkez, ne İl Başkanlığı, ne Milletvekilleri aracılığı ile hiçbir şekilde bir teklif getirmiş değildir. Tutumumu ve duruşumu açıkça bilmelerine rağmen hiçbir yetkili bize bir teklif getirmedi. Fakat her nedense sanki AK Parti bize bir teklifte bulunmuş da, biz geleceğiz demişiz ama gelmemişiz gibi bir algı oluşturdular. Bu külliyen yalandır.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakan iken Fethiye'yi ziyaret etti. Ben o ziyarette, siyaset anlayışım ve Devlet Terbiyesi gereği Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamaya giden kişiyim. Hatta orada Sayın Cumhurbaşkanı 'Bizi başka partilerin Belediye Başkanları da karşılıyormu" diyerek, şahsıma teşekkür dahi etmiştir.
Saatçi'ye;
- Peki Siz Sayın Cumhurbaşkanımıza, ben AK Parti'ye gelirim ama, "BAŞLIK İSTERİM " dediniz mi?
Saatçi;
- Benim Sayın Cumhurbaşkanı ile protokol karşılama veya uğurlama haricinde hiçbir zaman görüşmem, konuşmam, ne başbaşa, ne de genel alanda, söz konusu asla olmadı. Konuyu anlatayım;
Sayın Süleyman Soylu ile diyaloğumuz vardır. Kendisi ile AK Parti Teşkilat Başkanı iken de görüşüyorduk. Birgün birçok insanın da olduğu bir ortamda Sayın Soylu'ya sohbet esnasında "AK Parti'ye gelirim ama, başlık isterim."
Dedim.
Benim Başlıktan kastım Fethiye'nin İl olması idi. Kendimiz için zerre bir şey istemedik. O mecliste bulunan ve hala AK Parti'de siyaset yapmaya devam eden bazı arkadaşlar, sanki ben bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza demişim gibi lanse ettiler. Dün ne dediysem bugün de aynı yerdeyim. Fethiye İl olsun, bırakın koltuğu ben ömür boyu bir nefer olarak çalışırım. Bundan daha açık ne söylenir bilmiyorum.
Saatçi'ye;
- Peki İyi Parti'den aday olacak mısınız?
Saatçi;
- Ben İyi Parti'den aday olmayacağım.
Saatçi'ye ;
- Velev ki, Cumhur İttifakı olarak, MHP'den bir teklif gelirse, MHP adayı olarak seçime girmeye HAYIR der misiniz?
Saatçi ;
Benim dışımda bazı arkadaşların, dostların, Sayın Devlet Bahçeli ile bizi görüştürme çabaları olduğunu biliyorum. Hepsine ayrı ayrı müteşekkirim. Sonuç olur veya olmaz, bu bizim elimizde olan bir şey değil. Fakat Cumhur İttifakı olarak bizim MHP adayı olmamız söz konusu olursa,hayır diyen ASLA OLMAM!
Saatçi'ye;
- Peki aynı düzlemde, MHP 'den değil de, AK Parti'den böyle bir durum söz konusu olursa?
Saatçi;
-En başta da dediğim gibi; AK Parti'nin ilkeleri bize ters ilkeler değil. Eğer (bana göre) Muğla'yı CHP den kurtarmak için hayırlı bir adım atılması söz konusu ise, biz, üzerimize düşeni yapmaktan çekinmeyiz. AK Parti'de bazı arkadaşlar malesef bizi kendilerine rakip görmekten vazgeçemiyorlar. Siyasette rekabet kaçınılmaz bir durumdur. Fakat aynı çizgide olanların birbirlerinden korkmaları için bir sebep olmaması gerekir. Kısaca ; Cumhur İttifakı olarak AK Parti'den bir adaylık söz konusu olursa buna ben hayır diyen ASLA OLMAM.!
Saatçi'ye;
-Bu sözleriniz çok önemli ve kıymetli. Kamuoyunun, AK Parti Genel Merkez yönetiminin, daha doğrusu Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sizinle ilgili hususları bu kadar açık ve net olarak bildiğini zannetmiyorum. Bunlar bir sır mı kalmalı, yoksa bilinmeli, bilmeleri gerekli mi?
Saatçi ;
Ben 66 yaşındayım. Söylediğim her sözün arkasındayım. Dün ne ise bugün de aynen böyledir. Aksini söyleyebilecek kimse varsa çıksın karşıma.
Sözün Özü ;
Sayın Behçet Saatçi Muğla'nın CHP den kurtulması için hazır.
Sayın Saatçi, ben kimseye kapımı kapatmadım, ama bana kapılarını almayanları biliyorum diyor.
Sayın Saatçi bu kadar açık ve net.
Daha ne olsun ki?
#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 10984 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR