Bodrum bayramda da yoğun ilgi görüyor

Bodrum'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile başlayan turizm sezonu yoğun bir şekilde devam ediyor. Milas-Bodrum Havalimanı'na gelen uçakların dolu olduğu ve otellerin de büyük bir kısmının dolu olduğu bildirildi.

24 Mart'tan itibaren yabancı turistlerin gelmeye başladığı Bodrum'da 9 günlük bayram tatili nedeniyle yerli turist yoğunluğu da yaşanıyor. Milas-Bodrum Havalimanı'nda günlük ortalama 11 olan iç hat uçuşu, bayram tatilinde 14'e çıkarıldı.

Dış hatlarda da artış devam ediyor. Ağırlıklı olarak İngiliz turistlerin geldiği Bodrum'da, geçen yılın aynı aylarına göre %11'lik artış yakalandı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, bu bayramın yerli turistler için bir fırsat olduğunu ifade ederek Bodrum'un baharının keşfedilmesi için ideal bir zaman olduğunu söyledi. Demir, "Bodrum'un dağları, çiçekleri ve köyleri turistler tarafından keşfediliyor. Bu bayram tatilinde misafirlerimiz Bodrum'un doğal güzelliklerini görebilecekler ve mükemmel lezzetleri tadabilecekler" dedi.

Yerli Turistler de Bodrum'a Akın Ediyor

Demir, Bodrum'a bayramda yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve bu dönemdeki normal misafir akışının yaklaşık %40'ın üzerinde olduğunu söyledi.
Demir, "Gelişler için henüz biraz erken. Türk misafirlerimiz genelde son dakika gelmeyi seviyorlar. Herhalde bu hafta sonunu evlerinde geçirip Pazartesi gününden itibaren gelenler de olacaktır" şeklinde konuştu.

Uçaklarda Doluluk Oranları Yüksek

Bodrum'a iç hatlara gelen uçakların dolu olduğunu da sözlerine ekleyen Demir, "Uçaklarımızın her ilden dolu dolu geldiğini görebiliyoruz" dedi.

Bodrum'da bayram tatilinin ilk günleri yoğun bir şekilde geçiyor. Yerli ve yabancı turistler Bodrum'un doğal güzelliklerini keşfediyor ve lezzetli yemeklerini tadıyor. Uçaklarda doluluk oranları yüksek ve otellerin büyük bir kısmı dolu.

Öte yandan, Bodrum'da konaklama için birçok farklı seçenek mevcut. Oteller, pansiyonlar, apart oteller ve kiralık villalar arasından seçim yapabilirsiniz.

Bodrum'da denize girebileceğiniz birçok plaj var. Gümbet, Kumbahçe, Yalıkavak, Türkbükü ve Gümüşlük en popüler plajlardan bazıları.

Bodrum'da gezilecek birçok tarihi ve turistik yer var. Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Antik Tiyatrosu ve Halikarnassos Mozolesi bunlardan sadece birkaçı.
Bodrum'da her bütçeye uygun restoranlar ve kafeler bulabilirsiniz.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.