Bodrum Türkbükü’nde 34 milyonluk proje: ÇED süreci başlatıldı

Bodrum Türkbükü’nde 34 milyonluk proje: ÇED süreci başlatıldı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Bodrum İlçesi Türkbükü Mahallesi’nde Hebil Bodrum Ortaklığı adına kayıtlı 34 bin 149,84 metrekarelik alanda turizm konaklama tesisi yapılması için ÇED süreci başlatıldı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi Türkbükü Mahallesi, 104 ada 12 parsel adresinde faaliyet gösteren ve Hebil Bodrum Ortaklığı adına kayıtlı 34 bin 149,84 metrekarelik 104 ada 12 parsel üzerinde 28 apart ünite ve 57 suit ünite olmak üzere toplam 85 oda kapasiteli turizm konaklama tesisi yapılarak işletilmesi planlanıyor.

Proje için ÇED süreci başlatıldı. Proje sahası; Hebil Bodrum Ortaklığı’na kayıtlı tapulu arazisi olup Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarında Zeytinlik vasfında. Projenin maliyeti 34 milyon 514 bin 892,55 TL olarak yatırımcı tarafından belirlendi.

Proje, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının "Tanımlar" başlıklı (a) bendinin 1, 2, 3 ve 5 inci alt bentlerinde "Kültür Varlıkları", "Tabiat Varlıkları", "Sit" ve "Koruma Alanı" olarak tanımlanan ve aynı kanun ile 17/6/1987 tarihli ve 3386 sayılı Kanunun (2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bazı Maddelerin Eklenmesi Hakkında Kanun) ilgili maddeleri uyarınca tespiti ve tescili yapılan alanlar, kapsamında yer alıyor.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.