Bodrum'da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi

Bodrum'da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi
Bodrum'da 2023-2024 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında jandarma tarafından 34 okulda 5 bin 782 öğrenci ve öğretmene uygulamalı ve teorik trafik eğitimi verildi. Jandarma tarafından öğrencilere verilen trafik eğitimi, trafiğin güvenli bir şekilde seyretmesi açısından önemli bir adım. Eğitimler sayesinde öğrenciler, trafik kurallarına ve trafikte güvenli davranış biçimlerine dair önemli bilgiler edinmiş oldu.

Bodrum'da binlerce öğrenciye uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimlerde öğrencilere anlatılan konular arasında genel trafik kuralları, okul servislerinde inme ve binme kuralları, bisiklete binme kuralları, motosiklet ve skuter gibi araçlarda kask kullanımının önemi, araçlarda emniyet kemeri kullanımının önemi, t Trafikte görünürlük ile yaya ve okul geçitlerinde hareket tarzı yer aldı. Bu konular, öğrencilerin trafikte karşılaşabilecekleri olası tehlikelere karşı bilinçlenmesi ve güvenli bir şekilde hareket etmesi açısından önemli.

Eğitimlerin kapsamında öğrencilere dağıtılan boyama kitabı ve trafik kurallarının anlatıldığı el broşürü de öğrencilerin konuyu daha eğlenceli ve kolay bir şekilde öğrenmesine yardımcı oldu.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından verilen trafik eğitimi, diğer il ve ilçelerde de örnek alınması gereken bir uygulama. Bu tür eğitimler sayesinde, trafikte güvenli bir şekilde hareket eden ve trafik kurallarına saygılı olan bireylerin sayısının artması mümkün.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.