Bodrum'da Tarım Arazisini Dolgu Yaptı! Binlerce TL Ceza Ödedi

Bodrum'da Tarım Arazisini Dolgu Yaptı! Binlerce TL Ceza Ödedi
Bodrum'da tarım arazisinin zemini bozularak dolgu yapıldı. Dolguyu yapan şahsa 411 bin 127 TL idari para cezası verildi.

Bodrum'un Yaka Mahallesi'nde bir tarım arazisine hafriyatla dolgu yapıldığı ihbarı üzerine Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemede tarım arazisinin zemininin dolgu yaparak bozulduğu ve arazinin amacı dışında kullanılmak üzere olduğu tespit edildi.

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na göre dolguyu yapan şahsa 411 bin 127 TL idari para cezası uygulandı. Arazinin 2 ay içinde eski haline dönüştürülmesi istendi. Alan 2 ay içinde eski haline dönüştürülmezse cezanın 3 katı daha uygulanacağı ve arazinin yine de eski haline dönüştürüleceği belirtildi.

Bodrum Kaymakamlığı, ilçede tarım, zeytinlik ve mera alanlarına yapılan müdahaleler konusunda sıkı şekilde denetlemelerin yapılacağını ve yasal işlem yapılmaya devam edileceğini bildirdi.

Bu olay, tarım arazilerinin korunması ve amaç dışı kullanımların önlenmesi açısından önemli bir örnek teşkil etmektedir.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.