Çocuklarının Babası İçin Adalet İstiyor

Çocuklarının Babası İçin Adalet İstiyor
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçtiğimiz aylarda eski eşine çarpıp kaçan şahsın 4 ay sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren Aysel Gelebek,...

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçtiğimiz aylarda eski eşine çarpıp kaçan şahsın 4 ay sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren Aysel Gelebek, çocuklarının babası Erol Canlı için verdiği mücadelesine televizyon sunucusu Zahide Yetiş’in programına katılarak devam edecek.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Erol Canlı'ya (33) çarparak ölümüne neden olan sürücü yaklaşık 4 ay sonra serbest kalmıştı. Aysel Gelebek, olay sonrası devam eden hukuki süreçte sürücünün tutuklanmasını umut ediyor.

8 Aralık 2018 günü yaşanan olayda Köyceğiz’in Sarayyanı Mahallesi’nde vatandaşlar yol kenarında bir erkek cesedi bulmuştu.  İhbar sonrası olay yerine intikal eden jandarma ekipleri, cesedin 33 yaşındaki Erol Canlı’ya  ait olduğunu belirlemişti.

Yapılan araştırma ve incelemeler sonrasında ölüm sebebinin trafik kazası olduğu, sürücünün ise kaçtığı anlaşılmıştı. Menteşe’de yakalanarak gözaltına alan 54 yaşındaki sürücü Nihat Koç, Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklanmıştı.  Davanın ikinci duruşması ise 8 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşmişti. Sanık Nihat Koç için tahliye kararı veren mahkeme, sürücünün tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Karara itiraz etmek için hazırlanan Erol Canlı’nın eski eşi Aysel Gelebek, alınan kararın vicdanları yaraladığını belirterek ;  “Ben bu kararı çocuklarıma izah edemem. İnsanlar yolda hayvan çarptığı zaman alıp veterinere götürüyor. Maalesef eski eşime çarpıp kaçan bu şahıs, hastaneye ya da 112 ekiplerine dahi bilgi vermemiştir. Sürücünün tutuklanarak yargılanmasını istiyorum. 3 çocuğum yetim kaldı” diyerek yetkilerden yardım istemişti.

Mahkemenin eski eşine çarpıp kaçan sürücüyü serbest bırakması sonucu mücadelesine devam eden Aysel Gelebek, sesini duyurmak için katıldığı televizyon programına tekrar sezon sonunda katılacak. Zahide Yetiş’in Show TV’deki Zahide Yetiş’le adlı programına katılacak olan Gelebek, çok zor bir süreç geçirdiğini, bu konunun peşini bırakmayacağını belirtti.

Davanın 3. Duruşması 26 Haziran’da görülecek.

Sinem Karakaya

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.