Dalaman’da Barajdan Su Bırakımı: Vatandaşlara Tedbir Çağrısı

Dalaman’da Barajdan Su Bırakımı: Vatandaşlara Tedbir Çağrısı
Bölgede son günlerde etkisini artıran yağışların ardından Dalaman Belediyesi tarafından önemli bir duyuru yapıldı. Açıklamada, Akköprü Barajı’nda planlı ve kontrollü rezervuar dengeleme çalışmasının başlatıldığı bildirildi.

Yetkililer, barajdaki su seviyesinin artması nedeniyle teknik ekipler tarafından kontrollü su salımı gerçekleştirildiğini belirtti. Çalışma kapsamında barajdan bırakılan su miktarının kademeli olarak artırılacağı, bu nedenle Dalaman Çayı’nda gözle görülür bir su seviyesi yükselmesi yaşanacağı ifade edildi.

Açıklamada, yapılan işlemin herhangi bir olağanüstü durumdan kaynaklanmadığı, tamamen planlı ve güvenlik odaklı bir rezervuar dengeleme çalışması olduğu vurgulandı. Su akışının kontrollü biçimde sağlanacağı, ilgili kurumların sahada gerekli takip ve koordinasyonu sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan vatandaşlara da uyarıda bulunuldu. Dalaman Belediyesi, tedbir amacıyla özellikle dere yatağı ve çay kenarlarında bulunulmaması gerektiğini hatırlatarak, su seviyesindeki artışa karşı dikkatli olunmasını önemle rica etti.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.