Datça’da Sinekle Mücadele Seferberliği Başlatıldı

Datça’da Sinekle Mücadele Seferberliği Başlatıldı
Datça’da son dönemde artan sinek türlerine karşı vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi ekipleri ortak bir mücadele başlattı. Bahar aylarında çoğalan yeşil alanlar, sulak bölgeler ve su birikintilerinde üreyen sineklere karşı ilaçlama faaliyetleri hız kazandı.

Belediye yetkilileri, özellikle sivrisineklerin üreme alanlarına dikkat çekerek, vatandaşların da bu mücadeleye destek vermesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sivrisineklerin %90’ı yumurtalarını durgun su birikintilerine bırakır. Saksı altlıkları, eski lastikler, kırık kovalardaki yağmur suları, sulama kovaları, hatta kullanılmayan içi boş kaplar bile üreme alanı haline gelebilir. Bu nedenle, her bir vatandaşımızın bu mücadeleye aktif katkısı hayati önemdedir.

Datça Belediyesi, ilaçlama çalışmalarının artarak devam edeceğini bildirirken, daha huzurlu ve sağlıklı bir çevre için vatandaşların duyarlı olmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.