Kaymakamlık, Adliye ve Emniyet Tek Çatı Altında: Datça’ya Dev Proje

Kaymakamlık, Adliye ve Emniyet Tek Çatı Altında: Datça’ya Dev Proje
Muğla’nın Datça ilçesinde uzun süredir gündemde olan Yeni Hükümet Konağı projesinde inşaat çalışmaları resmen başladı.

Hafriyat faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte şantiye alanında hareketlilik artarken, proje ilçede kamu hizmetlerinin daha düzenli ve erişilebilir hale gelmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

İnşaatın başlamasının ardından Datça Kaymakamı Murat Atıcı, şantiye alanını ziyaret ederek yürütülen hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi. Toplam 6 bin 706 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak yeni kamu kompleksi, tamamlandığında kaymakamlık, adliye ve emniyet birimlerini tek çatı altında toplayacak. Böylece ilçe genelinde dağınık şekilde yürütülen kamu hizmetleri modern, koordineli ve vatandaş odaklı bir yapıya kavuşmuş olacak.

Projenin, Muğla Valiliği himayesinde ve Datça Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütüldüğü belirtilirken, ilk etapta 2026 yılında yapılması planlanan ihalenin, yapılan girişimler sonucunda bir yıl öne çekildiği öğrenildi.

Yeni hükümet konağı, engelli erişimine uygun, enerji verimli ve sürdürülebilir bir yapıyla inşa edilecek. Çağdaş mimari anlayışla tasarlanan kompleksin, Datça’nın kent dokusuyla uyumlu görünümüyle dikkat çekmesi bekleniyor. Proje tamamlandığında hem kamu kurumlarının verimliliğinin artması hem de vatandaşların günlük işlemlerini daha kolay gerçekleştirebilmesi hedefleniyor.

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.