METEOROLOJİ UYARDI, ŞİDDETLİ YAĞIŞ DATÇA'YI VURDU

METEOROLOJİ UYARDI, ŞİDDETLİ YAĞIŞ DATÇA'YI VURDU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla ve ilçelerinde şiddetli yağış bekleniyor uyarısında bulunmuştu.

Muğla'nın Datça ilçesinde aniden başlayan şiddetli yağış ulaşımı olumsuz etkiledi. İlçe de trafikte yer yer aksamalar yaşanıyor.

Datça Kaymakamlığı ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Yoğun yağışlar nedeniyle ilçemizde yer yer su taşkınları meydana gelmiş olup, Kaymakamımız Sayın Murat Atıcı’nın koordinesinde tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürmektedirler."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla genelinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Ula, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman civarlarında çok kuvvetli (51-75 kg/m2), yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) ve zaman zaman aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor uyarısında bulunmuştu.

Uyarıda, ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istenmişti.

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.