Eğitim Sen LGS öncesi endişeli

Eğitim Sen LGS öncesi endişeli
Eğitim Sen Muğla Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Birdal Savran, 20 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)...

Eğitim Sen Muğla Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Birdal Savran, 20 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için alınan sağlık tedbirleri konusunda açıklama yaptı. Savran, yaptığı açıklamada kaygılarını dile getirdi.

20 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için alınan sağlık tedbirleri konusunda açıklama yapan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Sınava 11 gün kalmasına rağmen hala bir sınıfta kaç kişinin sınava gireceği açıklanmadı” diyerek, endişelerini dile getirdi.

“Sınav salonu olarak kullanılacak mekanların sağlık ve sınava uygunluk açısından mutlaka değerlendirilmesi gerekmektedir” diyen Savran,  açıklamasında, şunları söyledi:

“Oturum aralarında öğrencilerin fiziksel mesafeyi nasıl koruyacağıyla ilgili alınan önlemler de kamuoyu ile paylaşılmadı. Okullarda fiziki mekan eksikliğinin diğer alanlarla kapatılacağının açıklanmasının ardından, geniş salonların (yemekhane, çok amaçlı salon vb.) sınav mekânına dönüştürüleceği anlaşılmaktadır. Sınav salonu olarak kullanılacak mekânların sağlık ve sınava uygunluk açısından mutlaka değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu tür mekânlar genellikle okulların zemin veya bodrum katında bulunmaktadır. Özellikle havalandırma, ışık alma ve sınava uygunluk açısından belirlenen koşulları sağlamayan mekânlar sınav için kullanılmamalıdır. MEB, öğrencilerimizin ve sınav görevlilerinin sağlığı ile ilgili tüm önlemleri almalıdır" dedi.

Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.