Bodrum’da 1 haftalık tatil yerine, Hawai, Dubai ve Miami’de 2 hafta tatil revaçta

Bodrum’da 1 haftalık tatil yerine, Hawai, Dubai ve Miami’de 2 hafta tatil revaçta
 HABER MÜDÜRÜ
Türkiye son günlerde Antalya'daki lüks otelin 120 Euro “Milliyet Farkı” ödemesini konuşurken, yazın tatil planı yapan vatandaşlar, internette 5 yıldızlı bir otelin Türkiye ve Yurtdışındaki fiyatlarını araştırıyor.

Türkiye’deki 5 yıldızlı her şey dâhil otellerde 2 kişinin 1 haftalık tatilinin 150 bin liranın üzerine çıkması, tatilcileri yurt dışında, Dubai, Hawai, Miami gibi tatil bölgelerinde tatil yapmaya yöneltti.

Türkiye son günlerde Antalya'daki lüks otelin 120 Euro “Milliyet Farkı” ödemesini konuşurken, yazın tatil planı yapan vatandaşlar, internette 5 yıldızlı bir otelin Türkiye ve Yurtdışındaki fiyatlarını araştırıyor.

BODRUM’DA 5 YILDIZLI OTELDE TATİL HAYAL!

Tatil planı yapan vatandaşların tespitlerinde göre, Türkiye’deki en pahalı otel Rixos Premium Bodrum. Bodrum’daki otelde Suit odada 2 kişinin 6 günlük konaklama fiyatı 228 bin ile 278 bin lira arasında değişiyor. Aynı otelde, normal deniz manzaralı bir oda için 2 kişinin 6 günlük tatil ücreti ise 151 bin lira.

whatsapp-image-2024-04-30-at-09-47-49-001.jpeg

VİLLANIN HAFTALIK FİYATI 1 MİLYON 641 BİN LİRA

Rixos Premium Bodrum’daki villaların 2 kişilik 6 günlük konaklama ücreti 615 bin lira ile 1 Milyon 641 bin lira arasında değişiyor. Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’da ise 81 bin ila 105 bin lira arasında değişiyor. Aynı tarihlerde, 5 Yıldızlı her şey dahil otellerde Marmaris’te 267 bin lira, Fethiye’de 125 bin lira, Kemer’de 96 bin lira, Alaçatı’da ise 80 bin liraya 6 gün 2 kişi tatil yapabilirsiniz.

DUBAİ TATİLCİLERİN GÖZDESİ

Aynı tarihlerde Booking Com’un rakamlarına göre, Dubai’de 6 gün günlük tatil 2 kişi için 18 ila 56 bin lira arasında, Miami’de 31 bin ile 53 bin lira arasında, Hawai de ise 32 bin lira ile 72 bin lira. Bodrum’da 1 haftalık tatil ücretine uçak bileti dâhil, Dubai, Miami ve Hawai’de 2 haftalık tatil yapılıyor. Tatilcilerin büyük bir bölümü bu nedenle yurtdışında tatil rezervasyonları yapıyor. Son dönemde tatilcilerin gözdesi, uçak biletlerinin uygun olması nedeniyle Dubai.

whatsapp-image-2024-04-30-at-09-47-49-1.jpeg

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İLE TEPKİLERİNİ GÖSTERDİLER

Türkiye’deki 5 yıldızlı otel fiyatlarına vatandaşlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla şu tepkileri gösterdiler:

“Ülkemde turistten daha az değer görmek ve kazıklanmak koyuyor. Denize Bodrum’da girmek yerine Dubai’de girmek daha uygun, anlatabildim mi? Akdeniz veya Kızıldeniz ya da uygun Maldivler otellerinde ortalama bir Bodrum oteline harcayacağınız rakamı uçak ve yemek dâhil harcayarak mis gibi tatil yapabiliyorsunuz. Biraz fazlasını verseniz de insan en azından yeni ülke gördüm oluyor.

whatsapp-image-2024-04-30-at-09-47-50-2.jpg

Birde söyle bakalım İlk foto Hawai deki otel fiyatları, İkinci Fotoğraf Bodrum. Aradaki fiyat farkı çok az biri Türk lirası bazında Diğeri Amerika doları. Otel fiyatları! Örneğin, Rixos Bodrum, Rixos Mısır’ın 3 katı! Maldivler Club Med, TR'nin yarı fiyatı! Tabii bu süreçte fiyat artışlarını "fiyatlar normal, enflasyon var esnaf ne yapsın" vs diye normalleştiren vatandaş da etkili oldu. Madem normal al ×2 enflasyon dedi işletmeler.

Bodrum Türkbükü’nde lahmacun 500 TL, Bodrum Gümbet’de 50 ₺.İstanbul Bağcılar ve Etiler gibi düşünün. Tatil fiyatları da aynı,Bodrum Rixos 1 hafta 4 kişi 15 bin Euro, Bodrum Turgutreis X otel 1500 Euro.

Türkiye’de otel fiyatları rekabetçilikten çok uzak bir hale geldi. Geçen sene 100 euro isteyen otellerin en az 300 euro ister hale gelmesi turistleri de şaşırttı, paralı turist için Bodrum yerine Barcelona’da tatil yaparım daha ucuz dedirtecek bir noktadayız.

Yerlide son kalan üç beş orta sınıf daha ucuz deniz tatili için Karadağ, Mısır hatta Dubai’ye gidiyor… Maaşlı kesim erken rezervasyon yaptırmadıysa gündeminde ne olacak bu otel fiyatlarının hali isyanı var. Maalesef bacasız fabrikanın ürettiklerine Türk vatandaşlarının erişimi her geçen yıl azalıyor.”

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.