Fiyat ve menzilde rakip tanımıyor! Avrupa’nın en iyi otomobili seçildi

Fiyat ve menzilde rakip tanımıyor! Avrupa’nın en iyi otomobili seçildi
Çin merkezli otomobil üreticisi BYD'nin tamamen elektrikli C segmenti hatchback modeli Dolphin, prestijli Autobest ödüllerinde "2024 Avrupa'nın Satın Alınabilecek En İyi Otomobili (Best Buy Car of Europe 2024)" ödülünü kazandı.

Çin merkezli otomobil üreticisi BYD'nin tamamen elektrikli C segmenti hatchback modeli Dolphin, prestijli Autobest ödüllerinde "2024 Avrupa'nın Satın Alınabilecek En İyi Otomobili (Best Buy Car of Europe 2024)" ödülüne layık görüldü.

20,057 PUAN ALDI

31 Avrupa ülkesini temsil eden 31 gazeteciden oluşan Autobest jürisi, BYD Dolphin'in sunduğu özelliklerle etkilenerek bu modeli birinci sıraya yerleştirdi. Toplam 20,057 puan alarak diğer üç finalistin önünde birinci olan BYD Dolphin, Avusturya'da Teesdorf Pisti'nde yapılan kapsamlı testlerde performansını kanıtladı.

BYD DOLPHIN ÖZELLİKLERİ

BYD Dolphin, Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız alarak güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Elektrikli teknolojisiyle de öne çıkan Dolphin, 60.4 kWh bataryasıyla tek şarjla 427 km menzil sağlıyor ve 18,800 euro olarak satışa sunuluyor. BYD Blade Batarya kullanılarak üretilen Dolphin, kobalt, manganez ve nikel içermeyen Lityum Demir-Fosfat (LFP) kimyasına sahip, bu da düşük enerji tüketimiyle yüksek verimlilik anlamına geliyor.

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 8317 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.