Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

FOX'TAKİ İLE BODRUM'DAKİ AHMET ARAS AYNI MI?

FOX'TAKİ İLE BODRUM'DAKİ AHMET ARAS AYNI MI?

Hacı Dalda AK Parti Bodrum ilçe başkanlığına yeniden atandı. Bodrum'un siyasi ve sosyal dokusuna uygun olarak, İl Başkanı, milletvekili olurları ile Erkan Kandemir atamayı yaptı.
Ahmet Aras Fox TV'ye çıktı. Çıraklık dönemini anlattı. İki elini (teşbihte hata olmaz) Hindu selamı yaparak, son 4.5 yılda Bodrum'luların "BİRAZ" sıkıntı çektiğini, 2024 ten itibaren artık bunların hepsinin geride kalacağını, Bodrum'un siyasi ve sosyal dokusuna uygun bir edebiyat cümleleri ile anlattı.
Fox Tv'ye herkes çıkarabiliyor mu bilmiyorum. Ana haber bültenlerinden bile daha popüler sabah haberlerine özellikle. Para veriliyor mu bilmiyorum. Veriliyorsa kaç para verilip de çıkılır onu da bilmiyorum. Sormak lazım diye düşünüyorum. Hani Bodrumlu'ya göre mi başarılı bir Belediye Başkanı, yoksa kesilen faturaya mı göre? Bilmiyorum.
Bodrum'da su yok.
5 günlük "kesintisiz" su kesintisinin ardından Başkanın Belediyesi bir mesaj yolladı. "24 saatlik su kesintisi yapacağız bilginiz olsun" diye. 5 gün artı 24 saat. 24 saatin bitiminin üstünden 12 saat daha geçti. Su yine yok. Yani 7 nci gün.
Hacı Dalda siyasi ve sosyal doku değerlendirmeleri baz alınarak Bodrum AK Parti ilçe Başkanı oldu.
Ahmet Aras " Büyükşehir Belediyesi harıl harıl çalışıyor. Bodrum'a TAM 1.2 milyar liralık altyapı yatırımı yaptı. Bu devasa bir yatırım.....Biz de Bodrum Belediyesi olarak üstümüze düşeni zaten.!!!yapıyoruz. Dedi.
Öyleyse bir tek nankör biz varız..
1.2 milyar liralık yatırım. Turgutreis'in tam göbeğine, asırlık mandalin ağaçları yerle bir edilerek, tüm itirazlara rağmen dikilen çukurlardan bahsediyor. Arıtma diyor.
Bunların hesaplama stili farklı. Burada da öyle mi soruyorum.
Mesela 2018 de 200 milyon liralık bir yatırım yapıldı diyelim. Yani $ 5.30 TL. Yani kabaca 37.5 milyon $. Yıl 2023 ya. Başkanlar yatırım miktarını 200 milyon olarak değil, ya 37.5 milyon $ın 2023 yılı karşılığı TL yi ortaya koyuyor. 2018 deki 200 milyon, 2023 te 1.050.000.000 TL oluveriyor yani.
Zaten kimse de bu parayı nereye yatırdın diye soracak değil ya. Adam yatırmış bi yere işte.
Bu arada AK Parti Bodrum ilçe başkanlığına Hacı Dalda atandı.
Başkan Aras " Belediyecilikte ilk dönem çıraklık" dedi. Bu lafı hatırlıyoruz bir yerden. Ülkenin sosyal ve siyasi dokusuna uygun biri demişti.
Çırak..
Kahveye bi çırak alsanız, çayı verirken dökse, parayı verirken yanlış alsa,çayı demlerken suyu kaynatmadan yapsa, müşteriye nasıl davranacağını bilmese, hergün düzine düzine bardak kırsa..Çıraktır, seneye kalfa olacak diye sabır gösteren bir kahveci gösterin.. Çırak dediğin ustaya yardım edendir. Siler, süpürür, koşturur, getirir..4.5 yılda bizim çırak öyle mi yaptı yani?
2 yıl gece gündüz düşünüp heykel numunesi yapmakla bırakın belediye başkanı, çırak bile olunmaz. Ama 79 liraya tost satılır.
Bütün bunlar olurken, trafik, yol, su, çöp sorunları yaşanırken ağzını bıçak dahi açmayan Hacı Dalda tekrar Bodrum ilçe Başkanı yapıldı.
Türkiye'nin en önemli turizm beldesinden bahsediyoruz. İlçeyi yöneten kişi canlı yayında avazı çıktığı kadar "BEN ACEMİYİM" diye bağırıyor. Bi daha seçeceksiniz diye de ekliyor.
Dokuz yıl önce devraldıkları DSİ borularına "ÇÜRÜK" diyor, "UCUZ" diyor, bizim ne suçumuz var diyor.
9 yıldır bir metre boru döşedik, hatları iyileştirdik, yeniledik, yeni hatlar açtık,en son teknoloji malzeme kullandık.. falan demiyor. Diyemiyor. Çünkü yapmadı-lar. Susuzluğa bahane DSİ hatları, hatta Ören Termik Santrali. Ne Bodrum, ne de büyük büyük Şehrimiz Muğla Belediyesi gram suçlu değil.
Eee.?
Günde onlarca yerde patlayan borular?
Hah.
Başkan onun da cevabını veriyor. Verirken kendi zihniyetinden olduğunu unuttuğu eski Belediye başkanlarını da şööyle bir eziyor.
Şehir içi patlakların da sorumlusu geçmiş dönemlerde yapılmayan altyapı. Yani eski Başkanlar...
CHP 'nin elindeki bütün Belediyeleri alacağız diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kendisini ve Ülkeyi yöneten Partinin Kurumlarını açıkça hedef yapan belediye Başkanının olduğu Bodrum'a, ilçe Başkanı olarak Hacı Daldayı yeniden atadı.
Peki çıraklık dönemini yaşayan Sayın Aras şehir içinde patlayan binlerce boruyu ne yaptı? Değiştirdi mi, yeniden boru mu döşedi? Yoooo. Patlağı onarmak için günlerce uğraştı sadece. Yüzlerce ton su boşa aktı gitti. Yüzlerceyi binlerce patlak ile çarparak değerlendirelim olur mu?
Peki Bay Başkan o nezih ve içi gülen gözlerine takviye yaparak Hindu selamı ile 'herşey güzel olacak' dediği şeyler nerede ki?
Boru aynı, hatlar aynı. Bodrumlu biraz !!!! sıkıntı!!! yaşadı ama geçti geçti... 2024 çok güzel olacak !!
Bir tek dikili ağacı olmayan Ahmet Aras'tan bahsediyoruz. Akbelen'e koşa koşa giden Ahmet Aras yani.
Fox Tv haber müdürü bile dayanamamış olacak ki anchormanın kulağına "ÜFFF KES ARTIK" mı demek istedi, yoksa, eğer haber programına çıkmak için para ödeniyorsa "satın alınan zamanı doldu" mu demek istedi bilinmez spiker "yönetmenim sürenin dolduğunu.." diyerek ikaz etmek zorunda kaldı.
Cumhuriyetin 100 ncü yılında, seçimlere 7 ay kala Hacı Dalda Bodrum İlçe Başkanı olarak atandı.
Bodrum'un siyasi ve sosyal dokusu Ahmet Aras'ta vücut bulmuş ise Hacı Dalda kime karşı muhalefet yapacak?
Bunca beceriksizliğin, basarızlığın ayyuka çıktığı Bodrum'da iki kelime muhalefet etmeyen bir iktidar partisi, 2024 seçimlerine girecek mi?
Bodrumu almak, Fethetmek,CHP zihniyetinden kurtarmak gibi bir niyeti, düşüncesi veya hazırlığı var mı?
Hacı Dalda AK Parti Bodrum ilçe başkanı oldu. Çıraklıktan ustalığı geçmeye hazırlanan Ahmet Aras'a hayırlı uğurlu olsun..
#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 1998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR