FUAT HOCANIN İSMİ SPOR TESİSİDE YAŞAYACAK

FUAT HOCANIN İSMİ SPOR TESİSİDE YAŞAYACAK
Menteşe Belediye Meclisi Ocak Ayı Meclis Toplantısında, Menteşe Belediyesi tarafından daha önce açılışını yapılarak hizmete sunulan Muslihittin Mahallesi’ndeki Spor Kompleksine, bir dönem Muğla sporuna katkı sağlamış, Muğla’nın...

Menteşe Belediye Meclisi Ocak Ayı Meclis Toplantısında, Menteşe Belediyesi tarafından daha önce açılışını yapılarak hizmete sunulan Muslihittin Mahallesi’ndeki Spor Kompleksine, bir dönem Muğla sporuna katkı sağlamış, Muğla’nın spor yaşamında önemli bir yeri bulunan Ali Fuat Özge Hoca’nın isminin verilmesi görüşüldü.

Menteşe Belediye Meclisi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığı’nda yapılan 2022 yılının ilk meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyon raporunun okunmasıyla başlayan toplantı Denetim Komisyonu Seçimi ile devam etti.

Toplantıda ayrıca Menteşe Belediyesi tarafından daha önce açılışını yapılarak hizmete sunulan Muslihittin Mahallesi’ndeki Spor Kompleksine, bir dönem Muğla sporuna katkı sağlamış,  Muğla’nın spor yaşamında önemli bir yeri bulunan Ali Fuat Özge Hoca’nın isminin verilmesi görüşüldü.

Spor Tesisine Ali Fuat Hoca’nın isminin verilmesi meclis üyelerinin oyları ile incelenmesi ve görüş alınması için İnceleme Komisyonuna havalesi yapıldı.

ALİ FUAT ÖZGE KİMDİR?

Muğla’nın spor yaşamında önemli bir yeri bulunan 1946 yılında Hatay’da doğmasına karşın yaşamımın büyük bir bölümünü farklı mesleklerde (garson, sinema makinisti, telsiz operatörü ve futbol antrenörü) Muğla’da geçiren Ali Fuat Özge (Fuat Hoca) yaşamını sporcu yetiştirmeye adamış bir spor adamıdır.

1968-70-76 ve 79 yıllarında 10-12-14-16 yaş grubunda farklı kulüplere ait amatör takımlarda antrenör olarak gönüllülük esasıyla görev yapan Fuat Hoca, Saburhane Spor, Muğla Belediye Spor futbol takımlarını 10-12-14-16 yaş gruplarında takımlarını şampiyon yapmıştır.

Farklı organizasyon ve turnuvalarda farklı takımların başında antrenör olarak çıkan Fuat Hoca, spor altyapısına yüzlerce sporcu kazandırmıştır.

Muğla Orman Spor, Aktur Spor, Yücel Spor, PTT Spor, Saburhane Spor, Muğla Belediyespor ve Menteşe Belediyespor onun antrenör olarak görev yaptığı spor kulüpleridir.

Fuat Hoca, futbola gönül veren ve Muğlalı gençleri kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklarından kurtarıp, sahada birer sporcu olmalarını sağlamıştır.

Spor yaşamını; “Türk gençliğinin ahlaklı, vatansever, ailesine bağlı evlatlar olarak yetişmesi için gönüllü olarak antrenörlük görevimi yürüttüm. Halen vakit buldukça mahalle mahalle gezip çocuklarımıza futbol oynatıp faydalı olmaya çalışıyorum” sözleriyle özetleyen Fuat Hoca, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) aktif üyesidir.

Fuat Hoca, Halen Muğla Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evi’nde yaşamını tek başına sürdürmektedir.

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.