Gastro Muğla Projesi tanıtıldı

Gastro Muğla Projesi tanıtıldı
 MUHABİR
Coğrafi işaretli ürünler odağında Muğla’da gastronomi turizminin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Gastro Muğla projesi tanıtıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğe Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık Hanımefendi, Vali Vekili ve Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, kadın kooperatif üyeleri, seyahat acenteleri temsilcileri katıldı.

Programda Muğla’nın coğrafi işaretleri ürünleri ile Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Milas Zeytinyağı ve Milas Yağlı Zeytini tanıtıldı. Stantları tek tek ziyaret eden Vali Dr. İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık Hanımefendi coğrafi işareti yöresel ürünler hakkında bilgi aldı. Sevim Akbıyık Hanımefendi birbirinden özel, el emeği yerel ürünlerimizin, değerlerimizin korunması ve tanıtılmasının önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurulan stantlarda Muğla’nın Coğrafi İşaret tescili alan Bodrum Mandalini, Fethiye Kaya İnciri, Fethiye Tahini, Kavaklıdere Cevizi, Köyceğiz Portakalı, Marmaris Yer Fıstığı, Marmaris Çam Balı, Milas Ekşili Köftesi, Milas Kanlı Kavurması, Milas Zeytinyağı ve Milas Yağlı Zeytini Milas Tepsi Böreği, Milas Vekilharcı, Milas Çaykaması, Milas Çekişte Zeytini Muğla Göce Tarhanası, Muğla Köftesi, Muğla Saraylısı, Muğla Sulu Kebabı, Muğla Çam Balı yer aldı.

2023 yılı GEKA Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliği koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, MUTSO ortaklığı ile hayata geçirilen Gastro Muğla projesi kapsamında, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile Muğla Mutfağının tanıtımı ve markalaşmasına katkı sunulması, bölgede gastronomi turizminin canlandırılması adına çalışmalar yapılması, coğrafi işaretli ürünlerin satış ve pazarlamasının gerçekleştirilmesi ve gastronomi turisti sayısının artırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı kadın kooperatif üyelerine ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı seyahat acenteleri ve turist rehberlerine, coğrafi işaret almış sanayi odaları, belediyeler ve birlik yetkilileri ve yöneticilerine eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecektir.

Gastro Muğla Projesi kapsamında katılımcılara Coğrafi İşaret: Temel Kavramlar, Başvuru, Tescil ve Denetim Süreçleri, Muğla İlindeki Coğrafi İşaretli ve Başvuru Süreci Devam Eden Ürünler, Coğrafi İşaretli Ürünlerin Markalaşması ve Tanıtımı, Coğrafi İşaretli Ürünlerde Başarılı Uygulama Örnekleri, Gastronomi Turizmi Nedir? İyi Uygulama Örnekleri, Gastronomi Turizmi Pazarının Analizi, Eğilimler ve Pazarlama Yaklaşımları, Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi Entegrasyonu, Bölgesel İş birlikleri ve Ortaklıklar, Coğrafi İşaretli Ürünlerle Birlikte Gastronomi Turizmi Etkinlikleri Geliştirme eğitimleri verilmesi planlandı.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.