Gübre denetimleri hızlandı

Gübre denetimleri hızlandı
Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tarımda kullanılan kimyevi gübre denetimlerine devam ediliyor.Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından talimatları gereği gübre dağıtıcı...

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tarımda kullanılan kimyevi gübre denetimlerine devam ediliyor.

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından talimatları gereği gübre dağıtıcı belgeli ,gübre bayilerinde Seydikemer İlçe Müdürlüğümüz Gübre Denetçi Yetki Belgeli personeli, Mal Müdürlüğü personeli ve Zabıta ile birlikte “Gübre ağırlık, fiyat ve gübre uygunluk kontrolleri yapıldı.” Bu denetimlerle ağırlıkları düşük olduğu saptanan gübreler ile tutanak tutulmuş, ilimiz ve ülke genelinde gübre numunelerinden sonucu menfii çıkan gübreler, çiftçilerimizin hiç bir şekilde mağduriyet yaşamaması için tespit edildi ve satışları durduruldu. Konu ile ilgili çalışmalarımız üretim sezonu boyunca devam edecektir.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin MARAŞLI ; “Tarımsal uygulamaların en önemlilerinden birisi olan kimyasal gübreleme bir yandan üretimde katkılar sağlarken diğer yandan da birtakım olumsuzluklara neden olabilmektedir. Gübrelerin içerikleri, depolanması, uygulama miktarı ve zamanı bu olumsuzlukların meydana gelmesinde önemli etkenler olarak görülmektedir. Tarım topraklarında kimyasal gübrelemeden kaçınmanın söz konusu olamayacağı gerçeği dikkate alındığında, yanlışlıkların giderilmesi için çiftçilerimize ve ilçemizde bulunan gübre bayilerine; özellikle analiz sonuçlarına dayanarak hazırlanmış bir gübreleme programı ile gübre kullanmaları ve o yönde gübre temin etmeleri konusunda eğitimler verilmektedir. Amacımız toprak, bitki ve su analizlerini gübre uygulamasında temel faktörler olarak ele aldırmak, yanlış uygulamaları en aza indirerek uygulandığında, çevre üzerine olumsuz etkilerini azaltıp çiftçimize ekonomik ve yüksek verim potansiyeli sağlamaktır” dedi.

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.