Polis 'dur' ihtarına uymayan 19 yaşındaki genci vurdu

Polis 'dur' ihtarına uymayan 19 yaşındaki genci vurdu
Polis ekipleri tarafından durdurulmak istenen 19 yaşındaki bir sürücü, açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen üzücü bir olayda, polis ekipleri tarafından durdurulmak istenen 19 yaşındaki bir sürücü, açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Olay, 15 Kasım Cuma günü saat 11.00 sıralarında Sığacık kavşağında yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, polis kontrol noktasında dur ihtarına uymayan genç sürücü O.T., polis ekipleri tarafından takip edildi. Kısa süreli bir kovalamacanın ardından polis, sürücüye ateş açtı. Silah seslerinin ardından araçta bulunan O.T.'nin boynundan yaralandığı görüldü. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan genç, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Aileden İddialar

Olayın ardından genç sürücünün ailesi, olayın farklı bir boyutunu ortaya attı. Babası Kamil T., yaptığı açıklamada oğlunun ehliyetsiz olduğunu ve bu nedenle polis kontrolünden kaçmaya çalıştığını belirtti. Aile, polisin gözaltına alınmamasına tepki göstererek adaletin yerini bulmasını istedi.

Polisin Açıklaması Bekleniyor

Olayla ilgili olarak polis yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yaşananlar, polis şiddeti ve zor kullanımı konusunda yeni tartışmaları alevlendirdi.

Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Birçok kişi, polisin ateş açma kararını eleştirerek, daha insani çözümler olabileceğini belirtti. Özellikle genç sürücünün yaşı ve olayın yaşandığı koşullar, kamuoyunda büyük bir tepki yarattı.

Hukuki Süreç Başladı

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık, olay yerinde inceleme yaparak delilleri topladı. Polis memurunun ifadesi alındı ve olayın tüm yönleriyle araştırılması için çalışmalar devam ediyor.

Olay, hukukçular ve insan hakları savunucuları tarafından farklı açılardan değerlendiriliyor. Uzmanlar, polisin ateş açma kararının ne derece haklı olduğu, orantılı güç kullanımı ilkesine uygun olup olmadığı gibi konularda tartışmalar yürütüyor.

Kaynak:Halktv

Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.