HALK ORMAN NÖBETİNDE

HALK ORMAN NÖBETİNDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan orman yangınlarından etkilenen bölgelerin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini duyurdu. Vatandaşlar orman yangınlarını önlemek için nöbete çıktı.Sinem Korkmazİçişleri Bakanlığı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan orman yangınlarından etkilenen bölgelerin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini duyurdu. Vatandaşlar orman yangınlarını önlemek için nöbete çıktı.

Sinem Korkmaz

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye’de orman yangınlarından etkilenen alanları, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan etti. AFAD’ın kararını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Erdoğan, paylaşımında, “Orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettik. Milletimizin yaralarını sarmak, zararını karşılamak, imkânlarını öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YANGINLAR DURMUYOR

Türkiye, peş peşe çıkan orman yangınlarıyla sarsılmaya devam ediyor. Muğla'nın Marmaris ilçesi ve Köyceğiz ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü başlayan yangınlar henüz kontrol altına alınmamışken, Bodrum'da çıkan ve hızla büyüyen orman yangını korku yarattı. Muğla'nın dört bir yanından sürekli yangın haberleri gelmeye başlaması üzerine halk ormanlarda "yangın" nöbeti tutmaya başladı.

MOLOTOF KOKTEYLİ ATILDIĞI İDDİASI

Önceki gün Fethiye'de meydana gelen ve güçlükle kontrol altına alınan orman yangını sonrası "kundaklama" iddiaları ortaya atıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ölüdeniz mahallesinin Ovacık Mevkii'ndeki orman yangınını 4 kişinin molotof kokteylleri ile çıkardığı yönünde iddialar olduğunu söyledi. Başkan Karaca, orman yangınlarının devam ettiğini belirterek, "Yangınların sabotaj olduğunu düşünüyoruz. Buradaki yangını 4 kişinin molotof kokteyler ile çıkardıklarını söyleyenler oldu. Etraf çevrildi ve şüphelileri arama çalışması sürüyor. Oteller bölgesinde yangın kontrol altına alındı. Alevler Kayaköy mahallesine doğru ilerliyor. Gece olmasından dolayı helikopterlerin müdahale etmesi mümkün değil. Yangını söndürmek için herkes canla başla mücadele veriyor. Bir daha bu üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

VATANDAŞLAR ORMANLARDA NÖBETTE

Muğla'nın Milas ilçesinde meydana gelen yangının şüphelisinin tutuklanmasının ardından Muğla genelinde bir çok şüpheli kişi ihbarı yapıldı. Bir çok orman bölgesinde motor ile şüpheli kişilerin görüldüğü iddiası vatandaşlarda korkuya yol açtı.

Muğla genelinde her geçen gün orman yangılarına bir yenisi eklenmesi üzerine vatandaşlar "ormanlar yanmıyor, yakılıyor" diyerek ormanlarda ve yangın çıkabilecek bölgeler de nöbet tutmaya başladı. Nöbet sırasında şüpheli durumlarla karşılaşan vatandaşların durumu emniyet ve jandarma ekiplerine bildirdiği öğrenildi.

AZERBAYCAN’DAN 100 KİŞİLİK EKİP GELDİ

Azerbaycan, yangınlarla mücadeleye destek için Türkiye’ye ekip gönderdi. 100 kişilik grup, ilk olarak Marmaris-Datça karayolu üzerindeki ormanlık alanda devam eden yangına müdahale etti. Ekibin Marmaris'te yangına müdahalelerinin sürüdüğü öğrenildi.

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.