İNSAN KULAĞINDAN ZEHİRLENİR

İNSAN KULAĞINDAN ZEHİRLENİR
Kulak beş duyu organımızdan biri olarak biliriz değil mi? Ama bazen kulağımızın gözümüzün görevi olan görme işlemini üstlendiğine, hem görme hem duyma eylemini gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz.Kulakları ile görenler...

Kulak beş duyu organımızdan biri olarak biliriz değil mi? Ama bazen kulağımızın gözümüzün görevi olan görme işlemini üstlendiğine, hem görme hem duyma eylemini gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz.

Kulakları ile görenler yüzünden bir çok dostlukların bittiğini, bir çok insanın zamanında en yakın arkadaşına kırgın olduğunu görüyoruz ne yazıkki.

Kişi kulağı ile zehirlenir mi? Evet zehirlenir. Her duyduğu sözün doğru olup olmadığını sorgulamadan inanan kişi, zamanla kulak zehirlenmesine yakalanır. Her duyduğuna gereğinden fazla değer vermek bazen kişinin kendi değerini yitirmesine sebep olur.

Kulağımız, gözümüz ve tüm duyularımız ruhumuzun dışarıya açılan pencereleridir. Bu pencerelerden içeriye ne sızarsa ruhumuz onunla beslenir. Çirkin gören göz, kötü kelimele duyan kulak, olumsuz ifadelerle beslenen ruhumuz gibidir dışa yansıması.

Çocukluk yıllarımızda yaşadığımız kabus gibi gelen olumsuz hareketlere tanık olduğumuz bir çok olay içimizde yara açmış yıllar geçtikçe oluşan yara çıbana dönmüştür belki kimimizde. İçimizdeki bu yarayı temizlemekte ne sünger, ne mendil, ne de temizlik malzemesi iş görür, hiç bir şey çıbana dönmüş bu yarayı silemez.

Sonuç olarak  gördüklerimizin dahi yarısına, duyduklarımızın ise hiç birine inanmamayı alışkanlık haline getirirsek az üzülen, çok sevinen insan grubu içinde var oluruz.

“ Evladım insanlar kulağından zehirlenir, her duyduğuna inanma” diyen Şeyh Edebali’ yi rahmetle analım.

Sevgiyle…

Bu haber toplam 3430 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.