Kav Hastalığı Konusunda Farkındalık

Kav Hastalığı Konusunda Farkındalık
Seydikemer İlçemize bağlı Arsa Mahallesinde bağlarda odun dokusu hastalıklarından olan "Kav Hastalığı" kültürel mücadele yöntemleri ile ilgili 25 bağ üreticimize farkındalık oluşturmak amacı ile eğitim toplantısı düzenlendi.Seydikemer...

Seydikemer İlçemize bağlı Arsa Mahallesinde bağlarda odun dokusu hastalıklarından olan "Kav Hastalığı" kültürel mücadele yöntemleri ile ilgili 25 bağ üreticimize farkındalık oluşturmak amacı ile eğitim toplantısı düzenlendi.

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı konu hakkında verdiği bilgide; "Türkiye, bağcılık için dünyanın en elverişli iklim koşullarına sahip ülkelerinden birisidir. Asmanın gen merkezi olmasının yanı sıra çok eski tarihlere dayanan bir bağcılık kültürüne sahip olan Anadolu'da bağcılığın kökeni M.Ö. 2300 yıllarına dayanmaktadır. Üzüm, içerdiği yüksek şekerden dolayı kalori değeri yüksek bir besin maddesidir. Ayrıca, mineral maddelerden kalsiyum, potasyum, sodyum ve demir yönünden zengin olduğu gibi bazı vitaminler yönünden de önemli bir kaynaktır. Üzüm yaş olarak sofralık üretiminin yanı sıra, şarap, sirke, pekmez, kurutularak kek ve pastaların içerisinde, çerez olarak çeşitli şekillerde değerlendirilmektedir.

Türkiye, üzüm ihracatı ile ülke ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Önemli bir tarım ürünü olan üzümün yetiştirilmesinden, depolanmasına ve işlenmesinden, pazarlamasına kadar olan süreçte önemli sorunları bulunmaktadır. Yetiştiricilik aşamasında ortaya çıkan sorunların başında hastalık ve zararlılar gelmektedir. Bu hastalıklar arasında; Külleme, Mildiyö, Kurşuni Küf, Ölükol, Antraknoz, Kav hastalıkları yer almaktadır" dedi.

Bu haber toplam 890 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.