Köyceğiz’in Önder Kadın Çiftçileri Kooperatifçiliği Tanıyor

Köyceğiz’in Önder Kadın Çiftçileri Kooperatifçiliği Tanıyor
Köyceğiz İlçesinin farklı mahallelerinden önder kadın çiftçiler bir araya gelerek kooperatif kurmak için ilk adımı attı.  Konu ile ilgili olarak Köyceğiz...

Köyceğiz İlçesinin farklı mahallelerinden önder kadın çiftçiler bir araya gelerek kooperatif kurmak için ilk adımı attı.  Konu ile ilgili olarak Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne kooperatifçilik ile ilgili olarak destek talebinde bulunan kadın üreticilere, İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından eğitim ve teknik gezi desteği sağlandı.

Köyceğiz Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nce ön bilgilendirme yapılan 10 kadın üreticiye, İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz ve Köyceğiz İlçe Müdürü Hakan A. Mukyen ile teknik personel eşliğinde eğitim ve teknik gezi desteği sağlandı.

Menteşe İlçesinde faaliyet gösteren, kurucuları ve ortakları kadınlardan oluşan S.S.Merkez Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi.  Kooperatifin kuruluşu ve çalışması hakkında Kooperatif Başkanı Bahar Öksüz Ekim'den bilgi alan kadın üreticilere, Köy-Koop Merkez Birlik Başkanı Eray Çiçek kooperatifçilik hakkında bilgi verdi. Daha sonra kooperatifin, pazar yerindeki satış yeri ziyaret edildi.

İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından 6 teknik personel ve 10 kadın çiftçinin katılımıyla İzmir'in Seferihisar ilçesindeki S.S. Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi. Teknik gezi kapsamında ilk olarak "Seferihisar'ın Geleneksel Mutfağına" gidilerek Kooperatif kurucularından Seval Doğanlar ve kooperatif ortakları Köyceğiz kadın çiftçilerle bilgi alış verişinde bulunuldu.

Kooperatif kurucularından Seval Doğanlar 2010 yılında kurulan kooperatifin kuruluşu ve projeleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra kooperatife ait Seferihisar'ın geleneksel mutfağında, kadınlara yöresel yemekler tattırılarak, kooperatifleşme konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu.

Köyceğizli kadın üreticiler "Her iki kooperatifin kuruluş hikâyelerini dinlemek, başarılarını görmek ve birebir ziyaret bizi kooperatif kurma konusunda cesaretlendirdi. Kadınlar istedikten sonra her türlü başarıyı başarabileceklerini gördük. Bu da bizi cesaretlendirdi. İl ve İlçe Müdürlüğünden mevzuat ve kuruluş hakkında bilgi istiyoruz. Bizde kooperatifleşmenin önemini ve gücünü gördük. Kadınların başarısı bizi mutlu etti." İfadelerinde bulundular.

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.