Marmaris’te Şehit Ahmet Benler Anıldı: 47 Yıllık Acı Hafızalarda
13
Hollanda’nın Lahey kentinde 12 Ekim 1979 tarihinde ASALA terör örgütü tarafından şehit edilen dönemin Lahey Büyükelçisi Özdemir Benler’in oğlu Ahmet Benler, şehadetinin yıl dönümünde Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.
Şehit Ahmet Benler’in adının yaşatıldığı Şehit Ahmet Benler İlkokulu’nda gerçekleştirilen anma programına Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Millî Eğitim Müdürü Serap Aksel, şehidin ailesi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
23
Marmaris Kaymakamı Kaya’dan Millî Hafıza Vurgusu
Törende konuşan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmanın, tarih bilincini gelecek nesillere aktarmanın ve millî hafızayı canlı tutmanın önemini vurguladı.
Şehit Ahmet Benler’in adının bir eğitim kurumunda yaşatılmasının genç nesillerin geçmişlerini tanımaları ve vatan sevgisi bilinciyle yetişmeleri açısından anlamlı olduğunu belirten Kaya, şehitlerin fedakârlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.
33
Öğrenciler Şehit Ahmet Benler İçin Şiirler Okudu
Anma programında Şehit Ahmet Benler’in hayatı öğrencilere anlatıldı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle Ahmet Benler başta olmak üzere vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler rahmet, saygı ve minnetle anıldı.
Program kapsamında Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği ile canlı bağlantı da gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Burak Akçapar, bağlantı aracılığıyla duygu ve düşüncelerini paylaşarak Şehit Ahmet Benler’in hatırasının diplomasi hafızasında da yaşatıldığını vurguladı.
Anma programı, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın Şehit Ahmet Benler ve vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmet, saygı ve minnetle anmasıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.