MENTEŞE’DE 2 BİN 895 KURSİYERİN YAPTIĞI ESERLER SERGİLENDİ

MENTEŞE’DE 2 BİN 895 KURSİYERİN YAPTIĞI ESERLER SERGİLENDİ
Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yıl sonu sergisi düzenlendi. Sergide, 96 dalda açılan 174 kursa kayıtlı 2 bin 895 kursiyerin yaptığı eserler sergilendi.

Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan el sanatları kursları yılsonu sergisi açıldı.

Sergi açılışına; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emel Demez, şube müdürleri, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan ve Türkiye çapında uygulanan ‘Şarkılar Bizi Söyler, Biz Şarkı Söyleriz’ projesi kapsamında Muğla İl Birinciliği alan Türk Müziği Korosunun dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra Halk Oyunları ekibi tarafından hazırlanan gösteri sergilendi.

Menteşe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı boyunca okuma yazma kursları, mesleki ve teknik kurslar ile genel kurslar olmak üzere toplam 563 kurs açıldı ve bu kurslara 15 bin 310 kursiyer kayıt oldu.

“EMEĞİ GEÇEN TÜM KURSİYERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

El emeği göz nuru eserlerin sergilendiğini anlatan Eğitim Merkezi Müdürü Emel Demez, “Halk Eğitim merkezlerinde her yaş ve meslekten insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. İnsan emeğinin olduğu her faaliyetin; her ürünün çok değerli olduğunu, burada yapılan el emeği göz nuru çalışmalarda görmekteyiz. Yıl boyunca uzun ve sabırlı çalışmalar gösteren ve sergimizin oluşmasında emeği geçen tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesini kesen protokol ve katılımcılar, sergiyi gezdi.

Yılsonu sergisinde, 96 dalda açılan 174 kursa kayıtlı 2 bin 895 kursiyerin yaptığı eserler sergilendi.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.