Akbelen Davasında Esra Işık Hakim Karşısına Çıkıyor
Yayınlanma:
Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda alınan acele kamulaştırma kararlarına karşı düzenlenen protestolar sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Esra Işık'ın yargılandığı davada yeni duruşma 22 Haziran 2026 Pazartesi günü görülecek.
İkizköy Mahallesi'ne bağlı Akbelen mevkisinde, altı mahalleyi kapsayan acele kamulaştırma kararlarına yönelik protesto eylemlerine katılan Işık, "görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla 31 Mart'ta tutuklanmıştı.
Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada, 42 günlük tutukluluğun ardından 11 Mayıs'ta yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edilen Işık'ın, daha sonraki duruşmada bu adli kontrol tedbiri de kaldırılmıştı.
Davada bugün gelinen aşamada gözler 22 Haziran Pazartesi günü yapılacak duruşmaya çevrildi. Mahkemenin, dosyadaki delilleri ve tarafların beyanlarını değerlendirmesinin ardından davanın seyri konusunda önemli kararlar alması bekleniyor.
Bu haber toplam 92 defa okunmuştur
Resmi İlanlar
Milas Haberleri
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.