Gelenekten Sofraya Eşsiz Lezzet: Milas Çıntar Kavurması Artık Tescilli
Ege Bölgesinde ve Muğla'da sevilerek tüketilen çıntar kavurması Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescillendi.

Milas Çıntar Kavurmasına coğrafi işaret almayı başardıklarını ifade eden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas’ta ormanlık alanlarda yetişen çıntar mantarı, geleneksel tariflerle sofralarımıza ulaşıyor. Bu yemeğin lezzeti, Milas’a özgü Avrupa Birliği coğrafi işaretli zeytinyağıyla pişirilmesinden geliyor. Sofralarımızın eşşiz lezzeti artık tescilli” dedi.

Çıntar Kavurması Tarifini anlatan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Ahmet Çevikgül ise, Milas’ın yöresel lezzetlerinden biri olan Çıntar kavurmasının tarifini paylaşarak, “Çıntar, dağlarda yetişen nadir ve lezzetli bir mantar türüdür. Milas’ta bu mantarın pişirilmesiyle yapılan kavurma, çok özel bir tadı olan bir yemektir. Doğal yöntemlerle hazırlanır ve geleneksel tatları korur” seklinde konuştu.
Çevikgül, Çıntar kavurmasının yapımında kullanılan malzemelerin ve pişirme tekniklerinin önemine de değinerek; “Çıntar Kavurmasının malzemeleri Çıntar, kuru soğan, tuz, kırmızı toz biber ve karabiber. Kuru soğan kavrulduktan sonra doğranan Çıntarlar eklenir. Baharatlar da eklendikten sonra 30 dakika kısık ateşte pişirilir” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.