"Gerçekten Çok Yoruldum" Diyerek İsyan Etti! Muğla'da 33 Yıllık Cerrahın Feryadı Gündem Oldu
Milas Devlet Hastanesi'nde 33 yıldır görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Süleyman Koç, sosyal medya hesabından yaptığı uzun paylaşımda, hastanedeki hekim yetersizliği nedeniyle yaşanan yoğun iş yükünü tüm ayrıntılarıyla anlattı.
"Bu Tempoyla İyi Hekimlik Yapma Şansınız Yok"
Opr. Dr. Koç, son 10 günlük çalışma programını paylaşarak poliklinik yaptığı günlerde 80'in üzerinde hasta muayene ettiğini, ameliyat günlerinde ise en az dört operasyon gerçekleştirdiğini ifade etti. Acil ameliyatlar, yoğun bakım hastaları, servis takipleri ve konsültasyonlarla birlikte günün neredeyse tamamının yoğun tempoda geçtiğini belirten Koç, şu ifadeleri kullandı:
"İnanın bu tempoyla iyi hekimlik yapma şansınız yok. Tanı atlayabilirsiniz, ameliyat ettiğiniz hastadaki olumsuz gelişmeyi gözden kaçırabilirsiniz. Hastaya vermeniz gereken önemli bilgileri unutabilirsiniz. Gerçekten çok yoruldum."

"5 Cerrahtan 2 Cerraha Düştük"
Yılbaşında Milas Devlet Hastanesi'nde beş genel cerrahi uzmanı bulunduğunu belirten Koç, emeklilik ve tayinler nedeniyle bugün sadece iki genel cerrahın görev yaptığını söyledi.
Koç, beş uzmanla bile işlerin yetişmekte zorlandığını, bugün ise iki hekimin aynı yükü taşımaya çalıştığını ifade ederek çalışma koşullarının artık dayanılmaz noktaya ulaştığını dile getirdi.
Yatağan ile Milas Karşılaştırması Dikkat Çekti
Paylaşımında dikkat çeken bir karşılaştırmaya da yer veren Opr. Dr. Koç, resmi nüfusu yaklaşık 45 bin olan Yatağan'da dört genel cerrahi uzmanının görev yaptığını, buna karşın resmi nüfusu 160 bin, yaz aylarında ise 300 binin üzerine çıkan Milas'ta yalnızca iki genel cerrah bulunduğunu belirtti.
Milas'ın hasta yoğunluğu dikkate alındığında ilçede en az 7-8 genel cerrahi uzmanının görev yapması gerektiğini savunan Koç, mevcut durumun hem sağlık çalışanlarını hem de vatandaşları olumsuz etkilediğini ifade etti.
"28 Yıldır İlk Kez Genel Cerrahi İcapçısı Olmayacak"
Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle rapor almak zorunda kaldığını belirten deneyimli hekim, bunun sonucunda 28 yıldır ilk kez Milas Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi icap nöbetçisi bulunmayacağını söyledi.
Koç, aylardır yetkililere sözlü ve yazılı olarak durumu aktardıklarını ancak sorunun çözülemediğini ifade ederek, hastanedeki yönetim eksikliğine de dikkat çekti.
Sağlık Müdürlüğü'nden Açıklama
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran paylaşımın ardından Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Milas Devlet Hastanesi'ndeki genel cerrah ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni genel cerrah ataması için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
Yetkililer, sürecin en kısa sürede tamamlanması için girişimlerin sürdüğünü ifade etti.
Yaşanan gelişme, özellikle yaz aylarında nüfusu katlanarak artan Milas'ta sağlık hizmetlerinin planlanması ve hekim dağılımının yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönündeki tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.