Milas Belediyesi Dal Öğütme Makinesini Hizmete Aldı
Milas Belediyesi, budama çalışmaları sırasında ortaya çıkan ağaç dalları ve bitkisel atıkların daha hızlı ve verimli şekilde bertaraf edilmesi amacıyla dal öğütme makinesini hizmete aldı.
Belediye tarafından kullanılmaya başlanan makine, budama işlemlerinin ardından devreye girerek budanan ya da doğal nedenlerle kırılıp yere düşen ağaç dallarını kısa sürede parçalayarak un ufak ediyor. Böylece atıkların toplanması, transferi ve depolanması süreçlerinde önemli kolaylık sağlanıyor.
Parçalanan bitkisel atıklar, park ve bahçelerde gübre amacıyla kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde hem çevre kirliliğinin önüne geçiliyor hem de ekolojik dengenin korunmasına katkı sunuluyor. Kullanımı kolay olan dal öğütme makinesi, iş gücüne duyulan ihtiyacı azaltırken belediyeye zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, dal öğütme makinesinin yeşil atıkların toplanması ve taşınmasında Milas Belediyesi’ne zaman tasarrufu, yakıt ve araç ekonomisi, iş gücü verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik sağlayan modern ve çevreci bir ekipman olarak görev yapacağını ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.