Milas-Yatağan Yolunda Korku Dolu Anlar: Freni Patlayan Tır Alev Alev Yandı

Milas-Yatağan Yolunda Korku Dolu Anlar: Freni Patlayan Tır Alev Alev Yandı
Muğla’nın Milas ilçesi ile Yatağan karayolu arasında bulunan ve sürücüler tarafından riskli geçiş noktalarından biri olarak bilinen Boğa Yokuşu mevkiinde meydana gelen tır kazası korku dolu anlara sahne oldu. Seyir halindeki bir tırın fren sisteminin arızalanması sonucu kontrolden çıktığı kazada araç kısa süre içerisinde alevlere teslim oldu. Olayda facianın eşiğinden dönülürken, tır sürücüsünün hafif yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Milas istikametinden Yatağan yönüne doğru ilerleyen ağır tonajlı tır, Boğa Yokuşu mevkiine geldiği sırada frenlerinin boşalması sonucu sürücüsünün kontrolünden çıktı. Yokuş aşağı hızlanan araç, sürücünün tüm müdahalelerine rağmen kontrolden çıkarak yol kenarında kaza yaptı. Kazanın etkisiyle tırdan dumanlar yükselmeye başlarken, kısa süre sonra araç alev aldı.

Kazayı gören diğer sürücüler büyük panik yaşarken, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi.

whatsapp-image-2026-05-13-at-14-54-17-2

Kısa sürede bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, tamamen alevlere teslim olan tıra müdahalede bulundu. Yangının çevredeki otluk alana sıçramaması için yoğun çaba harcayan ekipler, uzun uğraşlar sonucunda yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın nedeniyle tırda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Kazada hafif yaralanan tır sürücüsüne sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri alınırken, Milas-Yatağan karayolunda trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Yanan aracın çekici yardımıyla kaldırılması ve yol temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından trafik akışı normale döndü.

whatsapp-image-2026-05-13-at-14-54-17

Özellikle ağır tonajlı araç sürücülerinin sık kullandığı Boğa Yokuşu mevkiinde daha önce de benzer kazaların yaşandığı belirtilirken, vatandaşlar bölgede ek güvenlik önlemleri alınmasını istedi. Yetkililer ise sürücülere özellikle eğimli ve uzun inişlerde hız kontrolü ile araç bakımlarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Polis ve jandarma ekipleri kazayla ilgili detaylı inceleme başlattı.

whatsapp-image-2026-05-13-at-14-54-17-1

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.