Modern işletmelere teknik gezi düzenlendi

Modern işletmelere teknik gezi düzenlendi
Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Fethiye Şubesi(İŞKUR) ve Seydikemer Ziraat Odası ile ortaklaşa açmış oldukları “Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu” kursiyerlerinin görerek, gözlem yaparak...

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Fethiye Şubesi(İŞKUR) ve Seydikemer Ziraat Odası ile ortaklaşa açmış oldukları “Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu” kursiyerlerinin görerek, gözlem yaparak ve bizzat uygulayarak, aldıkları teorik bilgilerin kalıcı hale gelmesi için, modern işletmelere teknik gezi düzenledi.

Seydikemer İlçesinin Seki Mahallesinde bulunan FETAŞ hayvancılık işletmesine gerçekleştirilen geziye 14 kadın 2 erkek olmak üzere toplam 16 genç çiftçi İlçe Müdürlüğü Eğitim Yayım personelleri Suat Murat Özdemir, Suphi Aslan, SafuraKovantepe, Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş katıldı. Ayrıca hayvan sevgisini aşılamak, Veteriner Hekimlik mesleğini tanıtmak amacıylageziye kursiyerlerin okul çağındaki çocukları da dahil edildi. Anneleriyle birlikte çok güzel bir gün geçiren çocuklara Veteriner Hekimler “Hayvan sevgisi, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar ve gıda tüketimi” gibi konularda bilgiler verdi. Veteriner Hekimlik mesleğinin tanıtımını yaptı.Veteriner Hekim Suat Murat Özdemir’ in söylediklerini can kulağıyla dinleyen çocuklar, Özdemir’ e sorular sordu. Süt içme alışkanlığı olmayan çocuklar, sütün faydalarını öğrendikten sonra süt içmek için söz verdi.

Teknik gezide FETAŞ işletmesi Müdürü Ömer Faruk Yavaş işletmesinin kuruluşu, kapasitesi hakkında bilgi verirken Sorumlu Veteriner Hekimleri Cemil Baş ve Mehmet Okatan kursiyerlere; Yeni doğan buzağı bakım ve beslenmesi, sağım hijyeni, meme hastalıkları, döl verimine etki eden faktörler, süt sığırlarında beslenmenin önemi konularında uygulamalı eğitimler verdi. İşletmenin yenidoğan, gebe hayvan, sağım, hayvan bakım ünitelerinde incelemelerde bulunan kursiyerler, İşletme sahibinin süt ikramı ile keyifli anlar yaşadı.

Seydikemer Ziraat Odasının Yaylayı daha önce hiç görmemiş kadın çiftçiler için yaptıkları küçük bir gezi ve yöreye has Seki Tarhanası ve Yayla Kebabı ikramlarıyla noktalanan gezi sonrasında , Ziraat Odası kurs salonunda günün değerlendirmesi yapılarak, kursiyerlerin kendi işletmeleriyle modern işletmeler arasındaki farkları tartışıldı, Avrupa Ülkelerindeki aile işletmeciliği modelleri ve markalaşmanın önemi, işletmenin ürettiği ürününe kendi markasını alarak pazarlamasının önemi ve ekonomik getirisi gibi konularda bilgiler verildi. Ari işletmeler ve marka tescilleri konusunda başvuru şartları, nerelere yapıldığı , Ahır iyileştirme konusunda devlet desteklemeleri ve hibeler konusunda eğitimler verildi.

Sahada bizzat bu işi yapan ve sertifikalarını aldıktan sonra profesyonel olarak hayvan yetiştiri ciliği faaliyetlerine devam edecek olan yetiştiricilerimiz tarafından, bu teknik gezimizin çok faydalı olduğu ifade edildi.

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.