Muğla Barosu’nda seçim heyecanı: Cumhur Uzun aday olmadığını, Musa Doğan adaylığını açıkladı

Muğla Barosu’nda seçim heyecanı:  Cumhur Uzun aday olmadığını, Musa Doğan adaylığını açıkladı
Muğla Barosu 2022 yılı Olağan Genel Kurulu 1 Ekim Cumartesi günü, çoğunluk sağlanamaz ise 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Mevcut Başkan Cumhur Uzun aday olmadığını açıkladı. Menteşe’de hizmet veren Avukat Musa Doğan, adaylığını açıkladı.

BERİTAN YÜCEL

Muğla Barosu 2022 yılı Olağan Genel Kurulu 1 Ekim Cumartesi günü, çoğunluk sağlanamaz ise 8 Ekim Cumartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Mevcut Başkan Avukat Cumhur Uzun’un seçimde aday olmadığını açıkladı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde hizmet veren Avukat Musa Doğan, başkanlık adaylığını açıkladı.

Avukat Musa Doğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mesleğimizin sorunlarını ve çözüm yollarını bilerek bu yola çıktım. 27 yıllık avukatım ve fiilen avukatlık yaptığımdan öncelikle ülkemizde ve yerelde ise Muğla il ve ilçelerinde yaşadığımız yargısal ve mesleki sorunları bizzat yaşayarak tecrübe ettik ve etmeye devam ediyoruz. Hem mesleki kariyerim ve tecrübem hem de geçmişte Baro'da mesleğimizin gelişmesi için yaptığım çalışmalar Baro Başkanlığını hakkıyla yapacağımın teminatı olduğu düşüncesindeyim ve bunu taktirlerinize sunuyorum.

Kıymetli meslektaşlarım ve özellikle genç meslektaşlarım, sorunlarımızı biliyorum ve yaşadığımız sorunları geçmişte bizler de yaşadık ve yer yer hala yaşamaya devam ediyoruz. Ben sorunlarımızı ve sorunların çözüm yollarını biliyorum ve bu sorunlarımızı birlikte çözmeye, çözemediğimiz noktada azaltmaya, dertlerinizi paylaşmaya, sizlere yol arkadaşı, sırdaş, derttaş olmaya adayım.  Kapısını rahatça çalıp gireceğiniz, sorunlarınızı paylaşabileceğiniz, çözüm odaklı bir bakışla yanınızda duracak bir Baro Başkanı olacağım. Birlikte Yönetimde olacak arkadaşlarım da aynı titizlikle ve aynı hassasiyetle yanınızda olacaktır.

27 yıldır bu mesleği layıkıyla, onurla icra etmeye çalışıyorum. Karşılıklı ya da birlikte takip ettiğimiz davalarda sorun yaşadığım bir meslektaşım olmamıştır. Meslektaşlarımın hakkını, hukukunu en az kendi hakkım, hukukum kadar korur ve gözetirim; bu itibarla ben sizden biriyim sorunlarınızı biliyorum ve sorunlarınızı çözmeye talibim.

Mesleki sorunlarımızı çözmeye, çözüm üretmeye, meslektaşlarımızın ekonomik ve sosyal durumlarının geliştirilmesi için mücadele etmeye hazırım;  buna dönük çözüm yollarımız var ve bu çözüm yollarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Genç meslektaşlarımın kendisini daha değerli hissetmesini sağlayacak, yönetimde ve Baro komisyonlarında, Genç Avukatlar meclisinde kendisini rahatça ve özgürce ifade edeceği yolları açacağız. Gençlik gelecektir. Bunun bilincinde olarak gençlere yol açacağız, destek olacağız, yol vereceğiz.

Bu zorlu ve onurlu mücadelede bana ve Yönetimimize vereceğiniz destek ile mesleğimize ve siz meslektaşlarıma hizmet etme görevini taktirlerinize sunuyor, desteğinizi bekliyoruz.”

Bu haber toplam 3545 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.