Muğla Mermerciler Derneğinden Eğitime Destek

Muğla Mermerciler Derneğinden Eğitime Destek
Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ve yönetim kurulu üyeleri Yatağan’da eğitim veren Mesleki Teknik Eğitim Merkezi  (METEM)’ni ziyaret...

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ve yönetim kurulu üyeleri Yatağan’da eğitim veren Mesleki Teknik Eğitim Merkezi  (METEM)’ni ziyaret etti. 

Okulun bünyesinde bulunan ve mermer sektörüne ara eleman yetiştiren bölümün atölyesinde yeterli makine ve donanım olmaması sebebiyle öğrenci kayıt edilememekteydi.

Okulun bu bölümünün faaliyete geçirilmesi için Muğla Mermerciler Derneği başkanı Mustafa Ercan’ın girişimiyle düzenlenen toplantıya Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Okul Müdürü Murat Turan ve okul öğretmenleri katıldı.

Okulun atölyesinde incelemelerde bulunan başkan Mustafa Ercan, Muğla Mermerciler Derneği olarak eğitime çok önem verdiklerini, özellikle mermer bölgesi olan Yatağan’da böyle bir okulun faaliyete geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantı sonucunda okulun atölyesinin tadilat işlerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilip ödenek sağlanmasına, atölye için gerekli mermer makinelerinin de Muğla Mermerciler Derneği tarafından karşılanmasına karar verildi.

Başkan Mustafa Ercan, “Dernek olarak okulumuzda öğrencilerin yetişmesi için gerekli tüm makineleri karşılayacağız. Burada yetişen öğrencilerimizin ileride iş sorunu da olmayacak. Sektörümüzde yetişmiş ara elemana çok ihtiyacımız var. Bu konuda yapılması gereken her şeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalışarak yeni eğitim dönemine kadar yetiştirmeye çalışacağız” dedi.

Bu haber toplam 2210 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.