Muğla mı Pahalı, Yaşam Mı Pahalı?

Muğla mı Pahalı, Yaşam Mı Pahalı?
Türkiye genelinde konut fiyatlarının en yüksek olduğu illerden biri de Muğla. Konutun az, talebin çok olduğu Muğla’da ev satışları ve kiraları tam...

Türkiye genelinde konut fiyatlarının en yüksek olduğu illerden biri de Muğla. Konutun az, talebin çok olduğu Muğla’da ev satışları ve kiraları tam anlamıyla dudak uçuklatıyor. Muğla’da konut fiyatlarının yüksek olmasının ardından geçtiğimiz günlerde toplu taşıma fiyatlarına zam gelmesi haliyle vatandaşın tepkisine yol açtı. İstanbul’da halka yönelik indirimler konuşulurken Muğla’da barınma, ulaşım başta olmak üzere birçok şeyin pahalı olması Muğlalıyı da öğrenciye de tam anlamıyla canından bezdirdi. Hatta sosyal medyada ‘Öğrenci Düşmanı Muğla’ hashtagı ile trend topik olmuştu. Hâlbuki üniversite öğrencileri Muğla’nın en önemli geçim kaynaklarından birisi. Yaşam şartları bu kadar zorlaşırken birde zam gelmesi tabiî ki öğrenciler tarafından oldukça tepki topladı. Seçimlerden sonra indirimler beklenirken her şeye zam gelmesi vatandaşı kızdırdı. Acaba ülke genelinde mi bir sorun var, yoksa illeri yöneten kişilerde mi? Özellikle küçük esnaflar bu durumdan oldukça dertli. Muğla’da birçok dükkân kiralarını ödeyemedikleri için işletmelerini kapatmak zorunda kalıyor. Büyük ve kurumsal şirketlerin çoğalmasıyla birlikte, küçük esnafların işleri düşüş göstererek iş yerleri kapanmaya doğru ilerliyor. Peki, bu vatandaşlar nasıl geçinecek? Daha doğrusu geçinemeyecek. En basitinden bir öğrenci ailesinin asgari ücretle geçindiğini ve evinin kira olduğunu varsayarsak;  yol parası, yemesi, içmesi, okul masrafları derken geriye ne kalıyor ki? Koca bir hiç.

Sadece tüketen topluma dönüştüğümüz bugünlerde herkes üretmeden, bedava yaşamanın derdine düşmüş. Bu durum ne zamana kadar böyle devam edecek gerçekten merak konusu.

 

Bu haber toplam 3581 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.