MUĞLA’DA İŞVEREN VE ÖĞRENCİLER BULUŞTU

MUĞLA’DA İŞVEREN VE ÖĞRENCİLER BULUŞTU
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü iş birliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' paneli işveren ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Muğla İŞKUR İl Müdürü Zahide Altınok, Muğla KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, Muğla Sanayi, Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Teknopark Genel Müdürü Utkucan Şahin ve Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişçigil’in katılımları ile başlayan etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

PANEL İLGİ ÇEKTİ

Bilge Teknoloji Şirket Müdürü Sinan Uğurluoğlu’nun moderatörlüğünü gerçekleştirdiği panele Türkiye Biyologlar Derneği Genel Başkanı Dr. İhsan Soytemiz, İdamobil Genel Müdürü Cem Kılınç, Arniva Yazılım Genel Koordinatörü Halil Koç, Mava&Vihabook Kurucu ve Genel Koordinatörü Hayri Yılmaz, Purplebox Siber Güvenlik ve Bulut Servisleri Müdürü Simge Özger katıldı.

İş hayatının iş arayandan beklentileri, üniversitelilere yönelik kariyer fırsatları, günümüz teknoloji yazılım servisleri, mobil ve bulut uygulamalar ile siber güvenliğin gereklilikleri gibi konulara değinilen panelde özellikle üniversite öğrencilerine yönelik kariyer tavsiyelerinde bulunuldu. Panelin sonunda ise öğrencilerin sorularını sektördeki işverenler yanıtladı.

Panelin ardından İş ve Meslek Danışmanı tarafından öğrencilere yönelik İŞKUR programları, İŞKUR Staj Portalı, Geleceğin Mesleklerinde İşbaşı Eğitim Programı, Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Projesi ve İŞKUR Kampüste gibi Kurum hizmetlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte öğrenciler, fuaye alanında açılan işveren ve İŞKUR standlarında kayıt oluşturup iş ve staj fırsatları konusunda bilgi aldı.

Ayrıca bilişim alanında proje fikirleri üreten öğrencilerin, hazırladıkları yazılım uygulamalarının sunumunu gerçekleştirilerek etkinlik yoğun ilgi ile son buldu.

Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.