Muğla’da ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ tanıtıldı

Muğla’da ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ tanıtıldı
 MUHABİR
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, Muğla’daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısı, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, il müdür yardımcıları ve ilçe millî eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İki bölümden oluşan toplantının ilk yarısında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli farklı başlıklar altında masaya yatırılarak eğitim yöneticilerine tanıtıldı. Gerçekleştirilen sunumda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte, öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören bütüncül eğitim yaklaşımının benimsendiği belirtilerek modele dair beklentiler aktarıldı.

Maarif Modeli’nin uygulamaya konulmasıyla birlikte temel eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması, anaokulu eğitiminin zorunlu hale getirilmesi, mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi, yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi, öğretmenlik mesleğinin statüsünün yükseltilmesi, yeni müfredat geliştirilmesi, değerlendirme sisteminin geliştirilmesi, teknoloji altyapısının güçlendirilmesi, eğitimde niteliğin artırılması gibi gelişmelerin kaydedileceği ifade edildi.

Modelin Türk eğitim sistemini modernleştireceğini ve uluslararası standartlara uygun hale getireceğini belirten İl Müdürü Emre Çay, “Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına ve küresel rekabet ortamına uygun, Türkiye'nin vizyonuna ve değerlerine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.” diyerek modelin bireysel farklılıklara ve yetkinliklere dayalı eğitim sistemine geçişi sağlayacağına ve öğrencilere daha fazla fırsatlar sunacağına vurgu yaptı.

Sunumların ardından, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili soru ve görüşler dile getirildi. Toplantının ikinci yarısında ise Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında, 81 ilin Millî Eğitim Müdürlerinin katılımıyla Ankara'da düzenlenen toplantının gündem maddeleri görüşüldü. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığındaki toplantı, iyi dilek ve temennilerin belirtilmesinin ardından sona erdi.

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanacak.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.