MUĞLALI ÖĞRETMEN BELGİN İÇYÜZ KÜRESEL ÖĞRETMEN ÖDÜLÜ ALDI

MUĞLALI ÖĞRETMEN BELGİN İÇYÜZ KÜRESEL ÖĞRETMEN ÖDÜLÜ ALDI
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla Menteşe’de Şehbal Baydur Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Belgin Sevgi İçyüz, Eğitimin Nobel'i olarak bilinen ve bu yıl 95 ülkeden 19 bin öğretmenin başvurduğu Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Award) aldı. Belgin Öğretmen, Türkiye’den bu ödülü kazanan ilk özel eğitim öğretmeni olarak, 4-5 Kasım tarihlerinde Hindistan'ın başkenti New Delhi'de gerçekleştirilecek olan ödül töreninde Muğla’yı ve Türkiye’yi temsil edecek.

Eğitimin Nobel'i olarak bilinen ve bu yıl 95 ülkeden 19 bin öğretmenin başvurduğu Global Teache Award'ın (Küresel Öğretmen Ödülü) kazananları belli oldu. Ödüllerinden biri Muğla’da Menteşe Şehbal Baydur Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Belgin Sevgi İçyüz’e verildi.

Türkiye'de bu ödüle layık görülen 5 öğretmenden biri olan Belgin Sevgi İçyüz, hem Muğla'yı hem de tüm Türkiye'yi gururlandırdı.

Belgin Sevgi İçyüz ile birlikte Ankara’dan Mehmet Bilgin, Sakarya’dan Neslihan Yıldız, Çanakkale’den Cem Moran ve Denizli'den Elif Selçuk'un da aynı ödülü almaya hak kazandığı öğrenildi.

Bu ödül, dünyanın her köşesine aktif olarak ulaşmayı amaçlayan ve mesleklerine katkılarda bulunan öğretmenleri tanımlayan ve tanıyan en prestijli organizasyonlardan ve ödüllerden biri olarak biliniyor.

ÖDÜL TÖRENİ İÇİN HİNDİSTAN’A GİDECEK

Öte yandan Ödül töreni 4-5 Kasım tarihlerinde Hindistan'ın başkenti New Delhi'de gerçekleştirilecek.

Belgin Öğretmen, Türkiye’den bu ödülü kazanan ilk özel eğitim öğretmeni olarak Hindistan’da Muğla’yı ve Türkiye’yi temsil edecek.

Gazetemize duygu ve düşüncelerini anlatan Belgin Sevgi İçyüz, “Bu ödülü kazanmak şahsım ve özel eğitim alanı için büyük gurur. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Hindistan’da ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

KÜRESEL ÖĞRETMEN ÖDÜLÜ NEDİR?

Küresel Öğretmen Ödülü, dünyadaki öğretmenlere saygı duymak, onları ödüllendirmek ve kutlamak için Varkey Vakfı tarafından başlatıldı. Hint asıllı iş insanı SunnyVarkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Foundation’un amacı, dünyada öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltmek olarak görülüyor.

BELGİN SEVGİ İÇYÜZ KİMDİR?

2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler Öğretmenliğibölümünde lisans eğitimini aldı.

2019 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü'nde “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocukların Eğitiminde Dramanın Sosyal Becerilere Etkisi” üzerine yüksek lisansını tamamlayarak alanında eğitim uzmanı oldu.

Öğretmen ağı değişim elçidir.

Özel eğitim alanında eTwinning projelerinde ulusal ve uluslararası ödüller aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel eğitim öğrencileri için hazırladığı kitaplar yazdı ve milli eğitim programlarının oluşturulmasına katkıda bulundu. Ayrıca özel gereksinimli öğrenciler için devlet televizyonunda yayınlanmak üzere ders videoları hazırladı.

Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaktadır.

Öğrencileriyle birlikte, oyun, drama, mahremiyet eğitimi konulu ulusal ve uluslararası projeler yürütmektedir.

Aile eğitimi, özel gereksinimli çocuklara cinsel eğitim, özel eğitimde oyun ve drama alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarla sosyal beceri çalıştığı bir makalesi uluslararası bir dergide yayınlanmıştır.

Kaynaştırma öğrencileri için uyarlanmış etkinlikler geometri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve hayat bilgisi kitaplarının yazarlarından biridir.

Okul öncesi kaynaştırma öğrencileri için dil eğitimi ve işitme engelliler kitaplarına katkı sunmuştur.

Eğiten Kitap yayınlarından çıkan “İşitme Yetersizliği Kitabının” yazarlarından biridir.

Nobel yayınlarından çıkan “Özel Eğitim Alanında yapılmış Kategorik Tez Çalışmaları” kitabının yazarlarından biridir.

Dünyada Eğitim Sistemleri ve Erken Çocukluk Eğitimi Uygulamaları kitabının “Dünyada Erken Çocukluk Özel Eğitimi” bölümünün yazarıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı sosyal öykü temelli müdahale eğitim setini hazırlayan öğretmen çalışma grubundadır.

Online ve yüz yüze, mahremiyet, özel eğitim, işitme engellilerin eğitimi, disleksi, konularında uzmanlarla eğitimler vermektedir.

Devlet kanalında (TRT) yayınlanan uzaktan eğitim özel eğitim derslerinde görev almış, ders anlatmıştır.

2022 yılında çağrıya çıkan TUBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programında hibe almaya hak kazanan Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklara Sosyal Beceri Öğretiminde Etkili Uygulamalar isimli projenin uzmanıdır.

Halen Muğla’da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir ortaokulda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Bu haber toplam 12992 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum