Özel mi Kılıçdaroğlu mu: İşte Muğla milletvekillerinin kurultay kararı

Özel mi Kılıçdaroğlu mu: İşte Muğla milletvekillerinin kurultay kararı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Büyük Kurultay öncesi CHP içinde ‘değişim’ tartışmaları da hız kesmeden devam ediyor. CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan ve Süreyya Öneş Derici Büyük Kurultay öncesi gazetemize açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler 38. Olağan Kurultay’a çevrildi. Partide genel başkan ve partiyi 2024’teki yerel seçimlere götürecek kadroların belli olacağı kurultay öncesi tartışmalarda devam ediyor. Kurultay'ın ana sloganı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” olarak belirlendi.

Kılıçdaroğlu’nun önerisinin değişimciler tarafından da kabul edilmesiyle, Divan Başkanlığı’nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık, ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği seçimi yapılacak.

Kurultay'da genel başkanlık yarışı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında geçecek.

243190.jpg

MUĞLA MİLLETVEKİLLERİ GAZETEMİZE DEĞERLENDİRDİ

CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan Büyük Kurultay öncesi gazetemize açıklama yaptı.

Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan kurultayda değişimi destekleyen bir tavır içerisinde olacağını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, “Partimizde tabanımızın iktidar olma arzusu ve bu arzuya cevap verecek kadrolarla yenilenme değişme isteği var. Bu her partilimizden bize yüksek sesle iletiliyor. Bu yüzden partimizdeki değişim isteği biz vekilleri partililerimizin bu isteğini dillendirmek ve buna göre hareket etmek yükümlülüğü yüklediğini düşünüyorum. Bu nedenle Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan kurultayımızda değişimcilerden yana ve değişimi destekleyen bir tavır içerisinde olmayı tabanıma olan seçmenimize olan bir borcum olarak görüyorum ve buna göre hareket etme kararlılığı içindeyim.

Şuanda her iki tarafında kurultayda şansının eşit olduğunu bu nedenle değerlendirmelerin bu an itibariyle mutlak sonuç söylemenin çok mümkün olmamak ile birlikte tabanın sesine kulak vererek değişimden yana bir sonuç vereceğine inananlardanım” dedi.

gizem-ozcan-2.jpeg

CHP’nin kurultaydan güçlenerek çıkacağını kaydeden CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, “Birlik ve demokrasi kurultayı. CHP’nin zaten geleneğinde kurultaylarımız hep vardır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi bir bayram havası içerisinde kurultay gerçekleştireceğiz. CHP bu kurultaydan güçlenerek çıkacaktır” dedi.

jyju.jpg

“BEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN TARAFINDAYIM”

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, “Kurultayımızda kim genel başkan olursa olsun arkasında onurla yürüyeceğim. Herhangi bir adaya imza vermedim. Bunun sebebi ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarafındayım. Delegelerin seçimine saygı duyuyorum. Değerlendirmelerim sonucunda oyumu vereceğim hangi adayımız genel başkan olursa olsun arkasında yürümeye hazırım” diye konuştu.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum