Turizmde kalitemiz sıfır

Turizmde kalitemiz sıfır
Muğla Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi. Malum turizm sezonu geldi kapıya dayandı. Değişik ülkelerden ilk turist kafileleri de gelmeye...

Muğla Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi. Malum turizm sezonu geldi kapıya dayandı. Değişik ülkelerden ilk turist kafileleri de gelmeye başladı. Bildiğiniz gibi geçen yıl 3 milyonun üzerinde turisti ağırladık. Bu yıl bu rakamın daha da artması bekleniyor. Turist sayısı artıyor ama….

                                                           ***

            Evet turist sayımız artıyor ama turizmde kaliteli hizmetimiz ve gelen kaliteli turist sayımız düşüyor. Her yıl açıklarlar Muğla’ya şu kadar turist geldi diye. Ve daha sonra bir önceki yıla yüzde bilmem kaç artış yaptık diye övünürüz. Ama gelen  turistlerin bıraktıkları parayı bir açıklasınlar bakalım. Her geçen yıl Muğla bölgesine gelen turistlerin bıraktığı para miktarı azalıyor.     

                                                           ***

            Çünkü Muğla bölgesine kaliteli ve zengin turist gelmiyor. Gelmeyişinin ilk sebeplerinden birisi de turizmde kalitemizin olmayışı. Muğla bölgesine kimler geliyor Avrupa’nın dar ya da düşük gelirli turistleri geliyor. Baktığınız zaman turizm merkezlerimizde ki otellerin, lokantaların, alış veriş merkezlerinin hizmet kalitesi oldukça düşük. Bu işletmelerin isimlerini ve sayılarını  istediğimiz gibi çoğaltabiliriz.

                                                           ***

            Turizmde bir iki otelin, tatil köyünün ya da işletmenin kaliteli turizm anlayışıyla hizmet vermesi Muğla olarak turizmde kaliteyi yakaladığımız anlama gelmez. Siz 5 yıldızlı otelde kaliteli turizm hizmeti verebilirsiniz. Ancak turist otelden çıkınca aynı kaliteyi esnafta bulamıyor. Oturduğu bir pastanede ya da lokantada bulamıyor. Turizmde kalitemizin olması için kaliteli hizmetin otel içinde olduğu kadar otel dışında da olmalı. Bunu başardığımız zaman hem turizmde kaliteyi yakalamış oluruz hem de kaliteli turistti.

Bu haber toplam 793 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.