Türkiye Kamu-Sen Muğla 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi

Türkiye Kamu-Sen Muğla 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Cumhuriyetin 100.yılını dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikaların ilçe teşkilatlarıyla, üyeleri ve isteyen tüm kamu çalışanlarının katılımı ile Menteşe’de 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi.

img-2069.jpg

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Türkiye Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikaların ilçe teşkilatlarıyla, üyeleri ve isteyen tüm kamu çalışanlarının katılımı ile 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü ve akabinde 100.Yıl Cumhuriyet Şöleni gerçekleştirildi.

Muğla’da 3 ayrı koldan Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe ile başlayan 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

img-2115.jpg

Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata tarafından yapılan basın açıklamasında, “Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, ilmin, fennin ve aklın ışığında, demokratik bir izanla daha büyük bir azimle, daha içten bir kararlılıkla ikinci yüzyıla taşıma görev ve sorumluluğunu üstlenecek, milli bekamız için yılmadan mücadele edecek, harici ve dâhili tüm tehdit unsurlarını bertaraf edecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi miras bırakan Başöğretmenimizin izinden, kahraman ecdadımızın emanetini sonsuza dek koruyacak ve daha da güçlendirme azminden geri durmayacağız. Cumhuriyetimizi inşa eden kurtarıcı ve kurucu irade ile Anayasamızda anlamını bulan temel değerler ile ve milli irade ile husumeti olan, cumhuriyetimizin birleştirici ve bütünleştirici gücüne bölücülük ve nifak tohumları ekerek zarar vermeye çalışan köhne zihniyetin emellerini dün olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağız. Tarih şahit olsun ki; naçiz vücutlarımız bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

img-2076.jpg

Cumhuriyetimizi kuran aziz ecdadımız emin olsun ki; onu yükseltecek ve yaşatacak olan ve 21. asrı ‘Türk Yüzyılı’ kılacak olan bizleriz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, fikir ve yol arkadaşlarını, Türk istiklali ve istikbali için muazzam bir mücadele veren şühedayı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Aziz ruhları şad olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

img-2130.jpg

Basın açıklamasının ardından Muğla Cumhuriyet Meydanından Kayra Sosyal Tesislerine doğru yürüyüş ve yürüyüş esnasında Türk bayrağı ve kutlama bildirileri çevrede bulunan vatandaşlara ve özellikle çocuklara hediye edildi. Program Müzikli Cumhuriyet Şöleni ile sona erdi.

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.