Uçak: “Okul Müdürünün Darp Edilmesi Kabul Edilemez”

Uçak: “Okul Müdürünün Darp Edilmesi Kabul Edilemez”
Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ndeki Pınar Kulfat İlkokulu Müdürü Murat Aslıyüce iddiaya göre, okulun bahçesinde ve öğrencilerin gözünün önünde...

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ndeki Pınar Kulfat İlkokulu Müdürü Murat Aslıyüce iddiaya göre, okulun bahçesinde ve öğrencilerin gözünün önünde darp edildi. Olaya tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak; “Okul müdürünün öğrencilerin gözünün önünde darp edilmesi kabul edilemez” diye konuştu.

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde, iddiaya göre Pınar Kulfat İlkokulu Müdürü Murat Aslıyüce okulun bahçesinde bir şahıs tarafından öğrencilerinin gözünün önünde darp edildi. Darp edildiği belirtilen Okul Müdürü Murat Aslıyüce’nin üyesi olduğu Eğitimciler Birliği Sendikası Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve sendika üyeleri olaya tepki göstermek için Pınar Kulfat İlkokulu önünde basın açıklaması düzenledi. Darp eden şahsın Köyceğiz Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir memur olduğunu öğrendiklerini dile getiren Uçak açıklamasında; “Köyceğiz İlçemiz Pınar Kulfat İlkokulu Müdürü üyemiz Murat Aslıyüce, öğrencilerin gözü önünde darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Öncelikle Murat hocama geçmiş olsun diyerek bu talihsiz olayı şiddetle kınıyoruz. Bir vatandaşın,  okul müdürünü okul öğrencilerinin gözü önünde darp etmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. “Bu olay öğrencilerimizi korkutmuş, öğretmenlerimizin ve velilerimizin de tedirgin olmasına sebep olmuştur. Kimsenin öğretmen ve yöneticilerimizi şamar oğlanına çevirmesine izin vermeyeceğiz. Bu olayı kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sürecin tamamında Murat hocamızın yanında olacak ve yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Eğitimci hedefse geleceğimiz karanlıktır” diye konuştu.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 2533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.