VİRÜS EĞİTİMİ ETKİLEMEYE DEVAM EDECEK

VİRÜS EĞİTİMİ ETKİLEMEYE DEVAM EDECEK
Büyük insanlar, büyük düşünür. Bazı insanlar ise sadece kendisini ve çevresini düşünür. Olayın küçüğü, büyüğü olmaması gerekirken dünyada...

Büyük insanlar, büyük düşünür. Bazı insanlar ise sadece kendisini ve çevresini düşünür. Olayın küçüğü, büyüğü olmaması gerekirken dünyada yaşanan ufak bir olayın bile bizi etkilediği zamanda biz neden dünyaca sorun olan bu virüs yokmuş gibi yaşıyoruz anlam veremiyorum.

Geçtiğimiz 5-6 aylık zaman diliminde virüsten hem kendimizi hem de çevremizi korumak için birçok tedbir aldık. Peki, şimdi neden bu virüs yokmuş gibi hepimiz bayramı da fırsat bilerek tatil yapıyoruz?

Hasta olmasak dahi taşıyıcı olma riskimiz var diyerek, geçen bayram sevdiklerimizi kaybetme korkusuyla görmeye gidemedik. Fakat şimdi bazılarımız bayramda sevdiklerimizi görmeye, bazılarımız ise bayramı tatil olarak görüp sahil kesimlerine gitti. Böylece almış olduğumuz tedbirlerin sonucunu göremeden başa sarmış olduk. Tedbir eksikliği, kurallara uymamazlık şuan sadece tatil kesimlerini ilgilendiriyor gibi görünse de insanlar memleketlerine döndüğünde komple ülkemizi hatta dünyayı ilgilendirecek.

Hani diyorum ya ufak olaylar bile bizi etkilediği zamanda yaşıyoruz. Şuan virüs yokmuşçasına tatile çıkan insanların benim ve sizlerin yaşamını nasıl etkileyebileceğini düşünüyorum. Tatilciler memleketlerine dönmemişken virüs artmakta ise tatilciler memleketlerine döndüklerinde acaba ne kadar etki edeceği de merak konusu. İlk aklıma gelen şey virüsün artması ve hayatı risklerimizin çoğalması ardından da ufak bir durum gözükse de eğitim hayatımız geliyor.

Birçok eğitim gören arkadaşlarımın da benim gibi üniversitelerin açılıp açılmayacağı sorusu akıllarını kurcalıyor. Geçtiğimiz zamanlarda eğitim hayatına devam edemeyen çocuklar ve gençlerin psikolojik olarak olumsuz etkilendikleri bilimsel çalışmalarla ortaya çıkmış bulunmakta.

Siz ebeveynler olarak, çocuklarınız için hep iyi yerlere gelerek iyi hayatlar yaşamasını isterken neden çocuğunuzun eğitimini, hatta hayatını kendi ellerinizle riske atıyorsunuz?

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.