Yatağan’da Ormanlık Alanda Yangın
Muğla’nın Yatağan ilçesinde Karaltı ile Kozağaç mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede yükselen alevler çevrede paniğe neden olurken, bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.
Yangını fark eden mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, ilk müdahale çevrede bulunan vatandaşlar tarafından yapıldı. İhbar üzerine Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde çok sayıda arazöz, su tankeri ve orman işçisi yangın bölgesine sevk edildi.
Ekipler, yangının daha geniş bir alana yayılmasını önlemek amacıyla karadan çalışmalarını sürdürürken, hava araçları da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Bölgede müdahale aralıksız devam ederken, yangının kontrol altına alınması için yoğun mücadele yürütülüyor.
Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirtirken, bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.