YİNE YENİDEN EĞİTİME

YİNE YENİDEN EĞİTİME
Eğitim her alanda, herkese her zaman lazım, eğitimin yaşının olmadığını da her fırsatta dile getiriyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’sinde yüksek lisans yapmanın, tekrardan üniversiteye dönme heyecanı yaşamanın ne...

Eğitim her alanda, herkese her zaman lazım, eğitimin yaşının olmadığını da her fırsatta dile getiriyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’sinde yüksek lisans yapmanın, tekrardan üniversiteye dönme heyecanı yaşamanın ne güzel bir duygu olduğunu kelimelerle anlatamam. Yapmak istediğim ve eğitim aldığım meslek ile ilgili yeni bilgiler öğreneceğim için ayrı bir mutluluk içindeyim. Ayrıca herkesin bu duyguyu yaşamasını tavsiye ederim.

Bir üniversite bitirmiş ve tekrar üniversiteye dönmüş birisi olarak söyleyebilirim ki, kendimden yaşça küçüklerin davranışlarını ve konuşma şekillerini gördükçe aslında üniversite eğitimine başlayan kişi ile  eğitimini tamamlayan  kişinin arasındaki farkı fark ettim. Üniversite eğitimi sürecinde yaşadığımız sınav heyecanlarının yanı sıra olaylara farklı bakış açısına sahip olmayı da kazanıyoruz. Meslek edinmek için aldığımız eğitim öğretimle beraber kişiliğimizi geliştirme imkanı da yakalamış oluyoruz.

Gerek yaşam koşullarından gerekse imkansızlıklar nedeni ile örgün olarak eğitimini tamamlayamayan birçok arkadaşımıza da açık öğretimin sisteminin avantajlarından yararlanıp bu heyecanı yaşamalarını ve eğitim öğretimine devam etmelerini tavsiye ediyorum. Eğitimin yaşı, eğitimin zamanı, eğitimin mekanı olmaz.

Özel sektörde ya da kamu kurumlarında bazı çalışan arkadaşlar açık öğretim sisteminin avantajlarından yararlanarak kimisi sadece diploma sahibi olmak için, kimisi yarım kalan eğitimini tamamlamak için kimisi de çalıştığı kurumdan maaş farkı almak için eğitimine bir şekilde devam ediyor.  Amaç her ne olursa olsun, tekrar öğrenci olup sınav heyecanı yaşamanın verdiği mutluluğu da yaşadıklarına eminim diyebilirim.

Keşke şimdiki aklımızla şimdiki zamandan beş, on yıl önceki zamanda hareket etme imkanımız olsa diyorum. Daha net kararlar verip daha sağlam adımlar atabiliriz. Cahillik, toyluk dönemlerimizde yaptığımız yanlış seçimlerin hiç birisini yapmaz, verdiğimiz eksik kararların hiçbirinden hasar almazdık mutlaka. Tüm yaşıtım olan arkadaşlara tavsiyem; zararın neresinden dönülse kardır. İstediğimiz eğitimi almak için asla zaman geçmiş değil. Ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız ama yaş kemale erdiğinde de eğitim ve öğrenimin tadına vararak öğrenci olmak ayrı güzel.

Sevgiyle…

Bu haber toplam 467 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.