Galatasaray’ın Yeni Muğlalı Transferi Taylan Antalyalı Hakkında Hocasından Açıklama

Galatasaray’ın Yeni Muğlalı Transferi Taylan Antalyalı Hakkında Hocasından Açıklama
Sevil OLUÇ- Galatasaray’ın yeni transferi Muğlalı futbolcu Taylan Antalyalı hakkında, Antalyalı’yı yetiştiren Muğlaspor’daki antrenörü Egemen Urhan...

Sevil OLUÇ- Galatasaray’ın yeni transferi Muğlalı futbolcu Taylan Antalyalı hakkında, Antalyalı’yı yetiştiren Muğlaspor’daki antrenörü Egemen Urhan açıklamalarda bulundu. Taylan Antalyalı’nın 4 buçuk yıl önce 3 büyüklere transfer olması gerektiğini kaydeden Urhan, Antalyalı’nın geç de olsa hayaline kavuştuğunu dile getirdi.

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde doğan 24 yaşındaki Taylan Antalyalı, geçtiğimiz günlerde Galatasaray’a transfer olmuştu. Antalyalı’nın Muğlaspor’un altyapısında 3 yıl oynadığı dönemde antrenörü olan ve şu anda Karşıyakaspor’da antrenörlük yapan Egemen Urhan, Muğlalı yıldız futbolcu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Taylan’ın futbol kariyGalatasaray’ın Yeni Muğlalı Transferi Taylan Antalyalı Hakkında Hocasından Açıklamaerindeki çocukluk dönemlerinde nasıl bir sporcu olduğunu anlatan Urhan, “2005 yılında Taylan 10 yaşında iken onun Muğlaspor’daki hocası bendim. O dönemde ben Muğlaspor altyapı antrenörü idim. O zamanlarda alt yapıya oyuncu bulmak çok zordu. O dönemde UEFA kanallı Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerden değişik projeler üretmesini istiyordu.Futbolu geliştirme amaçlı. Ben de hem Muğlaspor’a yetenekli oyuncu keşfi için ve bununla birlikte futbol federasyonu projesini birlikte aradan çıkarmak istedim. Kulup yönetiminden izin alarak babalar ve oğullar turnuvası düzenledim. Her takımda babayla oğul beraber oynuyordu. Taylan'ı o turnuvada keşfettik. Bu turnuvayı düzenlediğim için UEFA’ dan ödül aldım. Bu vesileyle Taylan'ın 2006 yılında ilk lisansı Muğlaspor’la çıktı. Taylan o dönemde daha çocuk yaşta olmasına rağmen yetenekleri ve zekası ile ön plana çıkıyordu. Bununla birlikte futbolcu olma yolunda oyuncularda aranan en önemli özellik kişilik ve terbiyedir. Taylan da çok terbiyeli ve akıllı bir çocuktu. Derslerinde çok başarılıydı. Hatta ailesi dersleri çok iyi olduğu için birçok kez futbolu bıraksa daha mı iyi olur diye konuşmaya geldi. Ben de böyle bir yeteneğin her zaman denk gelmeyeceğini ve ikisini birlikte götürebileceğini ısrarla söylüyordum.”

“Taylan Çocukluğunda Galatasaray Fanatiğiydi”

Taylan Antalyalı’nın Galatasaray’a transfer olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Urhan; “Daha sonra sanırım 3 sezon sonra, Türkiye’de büyük bir altyapı  atılımı yapan Mehmet Seyit Özkan Buca akademiye Taylan'ı transfer etti. Akabinde her yıl kendi yaş gruplarında milli takımda oynadı Taylan. Çocukluğunda da fanatik bir Galatasay taraftarı idi. Onun hayaline kavuşması ayrı bir güzellik. Bana göre en az 4 buçuk  yıl önce 3 büyüklere transfer olması gerekirdi. Ama bazı sebeplerden dolayı bu gerçekleşmedi. Taylan da pes etmedi ve hayalini geç de olsa gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Taylan Antalyalı Kimdir?

8 Ocak 1995 tarihinde Muğla'nın Yatağan İlçesi’nde dünyaya geldi. 2006'da yaşadığı şehrin futbol takımı Muğlaspor'un altyapısında futbola başladı. Burada 3 sene forma giyen Taylan, hocası tarafından orta sahada görevlendirildi. 2009 yılında Bucaspor altyapı avcıları tarafından keşfedilen Antalyalı, 35 bin TL karşılığında Bucaspor'a transfer oldu ve 2011 yılına kadar Bucaspor'un alt takımlarında forma giydi. 2012 yılında Bucaspor ile profesyonel sözleşme imzalayan Taylan, Sözleşme imzaladıktan iki gün sonra Kasımpaşa maçında ilk kez 1. Lig'de forma giydi. Gösterdiği performansla Feyenoord, Ajax, Beşiktaş ve Galatasaray gibi takımların dikkatini çeken Taylan için Bucaspor başkanı Bektur, "Taylan için Fatih Terim'e söz verdim. Onunla görüşmeden diğer takımlarla bir pazarlık içine girmem. Taylan'da öncelik Fatih Terim'in ve Galatasaray'ındır" açıklamalarında bulundu. 2014-2015 sezonu öncesi Süper Lig ekibi Gençlerbirliği'ne transfer oldu.

Millî Takım Kariyeri

2009 yılında ilk kez U-15 takımında forma giyen Taylan, 2011 yılında Türkiye'nin U-16 takımında forma giydi ve 12 maça çıkıp 4 gol atarak göz doldurdu. Sezonun devamında U-17 takımında forma giyen Antalyalı, 11 maça çıkıp 5 gol kaydetti. 2012 yılında ise U-18 takımına kadar yükselen Taylan, 11 maça çıktı 5 gol kaydetti ve U-18 takımında kaptanlığa kadar yükseldi.

Bu haber toplam 2786 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.