Marmaris'te 9 günde 1400 ton atık toplandı

Marmaris'te 9 günde 1400 ton atık toplandı
 MUHABİR
Ramazan Bayramı tatili boyunca Marmaris Belediyesi'nin temizlik emekçileri yoğun mesai harcadı. 7/24 esasına göre çalışan işçiler 9 günlük sürede yaklaşık 1400 ton çöp topladı.

Yerli nüfusa 9 günlük bayram tatilini Marmaris’te geçirmek isteyenler de eklenince Marmaris sezonu erken açtı. Bayram tatilinde tüm tedbirleri alan Marmaris Belediyesi, herhangi bir olumsuzluğa geçit vermedi.

YÜZDE 55 ORANINDA ARTIŞ

Temizlik İşleri Müdürlüğü, toplamda 230 kişi ile 7/24 esasına göre çalıştı. 3 vardiya halinde çalışan ekipler 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 1400 ton atık topladı. Bayram tatili boyunca 1218 ton evsel katı atık, 103 ton ambalaj atığı, 358 kilogram da bahçe atığı toplandı. Marmaris’te günlük evsel atık miktarı normal günde 80 ton civarındayken bayram döneminde yüzde 55 artışla günde 135 tona çıktı.

Bayram boyunca Marmaris’in merkezinde, turistik mahallelerinde ve kalabalık noktalarda duyarsız vatandaşların bıraktığı çöpleri toplayan belediye çalışanları caddeleri ve çocuk parklarındaki oyun gruplarını yıkayarak dezenfekte etti. Bunun yanı sıra Kapalı Çarşı, sahil boyu ve Sevgi Yolu gibi yoğun insan sirkülasyonunun yaşandığı noktalar da araç ile süpürüldü.

BAŞKAN ÜNLÜ: SORUN YAŞANMADI

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris’te bayram süresince büyük bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Ekiplerimizle vatandaşlarımızın rahat bir bayram geçirmesi için büyük bir gayretle çalıştık. Bunu da başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm mesai arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.