Memur-Sen’den açıklama

Memur-Sen’den açıklama
Maaş zamları ve enflasyon farkıyla ilgili olarak, Memur-Sen Başkanı Adem Köseoğlu tüm bağlı sendikalar adına yazılı bir basın açıklaması yayınladı....

Maaş zamları ve enflasyon farkıyla ilgili olarak, Memur-Sen Başkanı Adem Köseoğlu tüm bağlı sendikalar adına yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Köseoğlu, TÜİK’in Haziran ayı enflasyon oranın 1,75 olarak belirlediğini ifade ederek, “Bu sonuç maaşlara yapılan zammın enflasyonun altında olması ve enflasyon farkı zammı alınması demektir” dedi.

Neval Çolak

Memur-Sen Başkanı Adem Köseoğlu tüm bağlı sendikalar adına yazılı bir basın açıklaması yaptı. Köseoğu, TÜİK’in Haziran ayı enflasyon oranını 1,75 olarak belirlediğini dile getirdi.

Maaş zamları ve enflasyon farkıyla ilgili olarak, zamanında dikkat çektikleri ve konuyla ilgili bir kaç teklif sundukları bir konu olduğunu belirten Köseoğlu, bu kapsamda, “Kamu işvereni ve hakemi 2020 için 4+4 demişti. Biz de hem adaletsiz hem de yanlış olduğunu söylemiştik ve yine haklı çıktık. TÜİK bizi doğruladı, ilk altı ayda yine enflasyon farkı vermek zorunda kalındı” dedi.

TÜİK’in enflasyon verileri Memur-Sen’in tespitlerini doğruladığını söyleyen Köseoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Kamu işvereninin tahmin ve hedeflerini yalanlıyor. Her 6 ayda bir yaşanan bu tablo, son bulsun istedik. Zam, enflasyon değil, imzalarımızla belirlensin teklifini getirdik; reddedildi ve yine enflasyona yenildi. Enflasyon farkı, masasındaki tekliflerin reddedilmesinin, yasadaki eksikliklerde direnilmesinin, tahmin konusunda da Memur-Sen’e kulak verilmemesinin sonucudur bu. Elbette maaşlara yansımak yönüyle de Memur-Sen kazanımıdır. Biz enflasyonun düşmesini ve enflasyon farkı yerine masada iki tarafın uzlaşmasıyla zam oranının gerçek veriler üzerinden belirlenmesini istiyoruz. Türkiye’nin kamudan sektöre, milletten devlete, ortak akılla, adil paylaşımla enflasyonu yeneceğine dair güvenimizi devam ettiriyoruz. Kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyon farkı kaynaklı zam 15 Temmuz maaşlarıyla birlikte yansıyacaktır. Mücadelemiz ve temennimiz enflasyon farkı verilen değil, enflasyonu eriten ve yenen maaş ve gelir düzeyinin herkes için cari olduğu güçlü ekonomi ve büyük Türkiye’dir.”

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.