Muğla’da ki Öğrencilerin  Kira İsyanı

Muğla’da ki Öğrencilerin  Kira İsyanı
Sinem KORKMAZ-Muğla’da ki üniversite öğrencileri ulaşım zamlarından sonra ev kiralarının yüksek fiyatı için eyleme geçti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi...

Sinem KORKMAZ-Muğla’da ki üniversite öğrencileri ulaşım zamlarından sonra ev kiralarının yüksek fiyatı için eyleme geçti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde ulaşım zamlarından ötürü imza kampanyası başlatmıştı. Öğrencilerin bu sefer ki isyanı yüksek ev kiralarına.

Geçtiğimiz günlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ulaşım zamlarına  “Öğrenci Düşmanı Muğla” başlığı adı altında imza kampanyası başlatmıştı. Aynı sloganla bu sefer yüksek ev kiralarını hedef alan öğrenciler, sosyal medyada Trend Topic oldular. Twitter’da ilk 3’e giren “Öğrenci Düşmanı Muğla” başlığı altında isyanlar büyüyor.

Sosyal Medya Fenomeninden Öğrencilere Destek

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen yüksek ev kiralarına olan tepkilere bir yenisi de sosyal medya fenomeni Ataberk Doğan’dan geldi. Öğrencilerin ödediği yüksek fiyatlara isyan eden Ataberk Doğan “ 2 gündür çocuklar bir dünya mesaj atıyor. 1+1 evleri 1300 liradan yerleştiriyormuşsunuz okumak için misafiriniz olan çocuklara. 1300 lira devlet üniversitesinde okuyan adama ne demek biliyor musunuz? Bilmezsiniz; babadan, dededen kalan mülkle yaşıyorsunuz siz. #OgrenciDusmaniMugla” şeklinde tweet attı. Özellikle Kötekli’de ki ev kiralarının yüksekliğinden şikâyetçi olan öğrencilere, Tüm Türkiye’den destekler geliyor.

“Öğrenci Düşmanı Muğla” Başlığı Altında Atılan Bazı Tweetler Şu Şekilde;

“Okuduklarıma göre resmen soyuyorlarmış yazık, oradakiler de devlet üniversitesinde okuyan maddi durumları belli olan öğrenciler hepsi acil müdahale şart #OgrenciDusmaniMugla”

“Muğlalı öğrencilerin sesini duyun artık kaç gündür gündemdeler #OgrenciDusmaniMugla”

“Ülkemizde genel bir sorun bu aslında normal kirası 700 olan ev öğrenciye min. 1000 lira ve bu çocuğu aylık 2020 lira maaşı ile okutmaya çalışıyor babası. Şimdi o çok mükemmel siyasiler, bürokratlar KYK sayısı bu kadar yetersizken derneklere yatırıma devam mı? #OgrenciDusmaniMugla”

“Okumaya mı geldik Survivor'a mı belli değil! Yaşam mücadelesi vermekten gençliğimizi yaşayamıyoruz. Kiralar,ulaşım her şey haddinden fazla pahalı!!Ay sonunu getiremiyoruz #OgrenciDusmaniMugla”

Bu haber toplam 1281 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.