Muğlalıların sigara yasağına yaklaşımı

Muğlalıların sigara yasağına yaklaşımı
Türkiye genelinde coronavirüse karşı alınan tedbirlere gün geçtikçe yenileri ekleniyor. Muğla merkez ve çevre illerde artık kalabalığın yoğun olduğu...

Türkiye genelinde coronavirüse karşı alınan tedbirlere gün geçtikçe yenileri ekleniyor. Muğla merkez ve çevre illerde artık kalabalığın yoğun olduğu sokak ve caddelerde sigara kullanımı yasaklandı.

Muğla halkının yasak kapsamındaki düşüncelerinin olumlu yönde olduğu görüldü.

Seda Mığrık

İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin 81 ilinde, cadde ve sokaklarda sigara içmenin yasaklandığını duyurdu. Peki, bu yasak Covid-19 salgınının yayılmasını yavaşlatır mı?

Muğlalı vatandaşların bir kısmı bu kararın yerinde bir karar olduğunu söylerken, bir kısmı ise sigara yasağını gereksiz bularak, Covid hakkında vatandaşların daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini savundu.

Sigaranın çevreye verdiği rahatsızlığın önlenmesinden dolayı bu yasağa sevindiğini belirten Kamile Saygın, “Bu yasağın hava kirliliğini de bir nebze azaltacak olmasından dolayı bu kararı destekliyorum” dedi.

Vatandaş Güler Durgut ise “Çevreye verdiği zarar bir nebze olsa da azaldı. Sigara içmeyen vatandaşımızda rahat edebilir. Pandemi bakımından ise büyük etki oluşturacak” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen 33 yaşındaki bir çocuk annesi vatandaşımız ise bir ebeveyn olarak çocukların sağlığı açısından yerinde bir karar olduğunu ve bu kararı desteklediğini söyledi.

Namık Kemal Soydaş ise yerinde bir karar olduğunu ve virüsün hız kesmeden ilerlediğinin yavaşlaması için bir çözüm olabileceğini dile getirdi. Soydaş, “Halkımızdan bu yasağa uymalarına özen göstermelerini rica ediyorum. Devletimizin bu tutum ve davranışları bizim için verilen bir mücadeledir. Her şey bizim kendi sağlığımız için” dedi.

Koyulan kurallara uyulduğu taktirde virüsün bulaşmayacağını, uyulmayacağı takdirde ise herkesin bu virüsün pençesine düşeceğini kaydeden Esnaf Osman Berber, “Çok doğru bir karar. Kalabalık mekânlarda sigara içilmesini çok yanlış buluyorum.  Pandemi sürecinde bu karar olumlu yönde etkileyecektir. İnsanlarımız maske takmamak için çeşitli bahaneler uydurmakta özellikle ‘Sigara İçiyordum’ bahanesini arkasına sığınmaktalar bu uygulama ile bunun önüne geçileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Muhittin Erol ise sigara içen biri olarak yasağı mantıklı bulduğunu ifade etse de sigara kullanan biri olarak belirlenen yasakların kapsamlı bir şekilde vatandaşa iletilmediğini söyledi. Erol, “Uzun zamandır kapalı alanlarda sigara içmek yasakken şimdi de açık alanlarda yasaklanınca sigara kullanan kişiler nerde içeceğini bilmiyorlar. Buna bir açıklık getirilmesi gerekiyor. Yasaklar yerine toplum bilinçlendirilmeli, zorlayarak hiç kimseye bir şey yaptıramazsınız” dedi.

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.