Pandemi sürecinde konut satışları düştü

Pandemi sürecinde konut satışları düştü
Muğla Emlakçılar Odası Başkanı Ziya Ercan, pandemi süresinde emlak sektörünü değerlendirdi. Coronavirüs sürecinde konut satışların düştüğünü...

Muğla Emlakçılar Odası Başkanı Ziya Ercan, pandemi süresinde emlak sektörünü değerlendirdi. Coronavirüs sürecinde konut satışların düştüğünü söyleyen Ercan, arsa satışlarındaki talebin arttığını söyledi.

Sinem Karakaya

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı Nisan ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. TÜİK tarafından verilen bilgilere göre konut satışları yüzde 60 azaldı. Muğla’daki konut satışlarını değerlendiren Muğla Emlakçılar Odası Başkanı Ziya Ercan, pandemi döneminde konut satışlarının düştüğünü belirtirken, arsa satışlarındaki talebin arttığını söyledi.

Muğla Emlakçılar Odası Başkanı Ziya Ercan, “Pandemi sürecinde kötü etkilenen sektörlerden biride emlakçılık sektörüydü. Zaten bu süreçte emlakçı arkadaşların çoğu dükkânını kapattı. Çünkü bizim sektörün belli bir kısmı 60 yaş üzeri kişilerden oluşuyor. Onun için çok verimli bir satış dönemi geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Hiç olmadı denecek kadar azdı. Ama son bir ay içerisinde web tapu çıktıktan sonra e-devlet üzerinden arkadaşlarımız tapu dairesine gitmeden işlemlerini yapmaya başladılar. Sistem daha yeni oturdu. Sokağa çıkma döneminde herkes evinde vakit geçirince yeni ev alma işine girmediler. Yine de satışlarımız hiç olmadı denecek kadar azdı” dedi.

“ARSAYA TALEP ARTTI”

Coronavirüs sürecinde vatandaşların tarıma yöneldiğini söyleyerek arsaya talebin arttığını söyleyen Başkan Ercan, şunları kaydetti: “Pandemi sürecinde herkes tarımla ilgilenmeye başladı. Bu konuda arsaya talep arttı diyebiliriz. Çünkü bize gelen telefonlarda daha çok tarla ve yayladan arsalar sorulmaya başladı. Yayla evi tarzında organik tarım yapabilecek alan soruyorlar.  Merkezde Karabağlar Yaylasından çok talep var. Aynı zamanda ilçelerdeki arkadaşlarla da görüştüğümüzde onlarda aynı şeyi söylüyorlar. Ülke genelinde artık toprağa dönüş başladı. Toprağa arz ve talep çok fazla arttı.”

“HAZİRAN’DAN SONRA SEKTÖRÜN HAREKETLENMESİ BEKLENİYOR”

Önümüzdeki süreçte piyasanın hareketleneceğini ifade eden Ercan, “ Süreç normalleşmeye doğru ilerliyor. Haziran ayından sonra Temmuz, Ağustos ayında emlak sektöründe artık artışlar söz konusu olur” dedi.

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.