Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

3. ETAP HAYAL Mİ OLDU?

3. ETAP HAYAL Mİ OLDU?

Hepimizin bildiği gibi Muğla’da 3. Etap TOKİ kura çekilişleri 28 Şubat 2020 tarihinde yapıldı. Yaklaşık 13 bin kişinin başvuru yaptığı söylenen kurada konutlar noter huzurunda sahiplerini buldu.

Kura çekiminin üzerinden 2 sene geçmesine rağmen TOKİ konutlarının inşaatlarının başlamaması, başlamayı bırakın henüz yapılacak yerin bile belli olmaması da konut sahiplerini huzursuz etmeye başladı.

Konuyla ilgili bir çok kişi bize ulaşarak şikayetlerini dile getirdiğinde bizde çeşitli tarihlerde haberler yaparak bu şikayetleri kamuoyuyla paylaşmıştık.

Hatta 17 Şubat 2021 tarihli gazetemizde "3. Etaptaki belirsizlik sürüyor" başlıklı haberimizde TOKİ’den tarafından, tarafımıza proje çalışmalarının devam ettiği, proje tamamlandıktan sonra çalışmaların başlamasının uzun sürmeyeceği açıklanmıştı.

Fakat bugün hala 3. Etap konutlarının belirsizlikleri sürüyor ve konuya ilişkin yetkili kişilerden tek bir açıklama bile yok.

2 senedir heyecanla ev sahibi olmayı bekleyen insanların hevesleri gerçek anlamda kursaklarından kaldı. Bu insanlara bir açıklama yapılması da şart oldu.

İnsanlar yetkililer yerine gazetecilerden bilgi edinmeye çalışıyor. En son 6 Aralık 2021 tarihinde yaptığım “3. ETAP HEVESLERİ KURSAKTA KALDI” başlıklı haberimde bir hak sahibi yetkililerden gelecek haberi dört gözle beklediklerini söylemişti.

Hak sahibinin haberimizde ki sözler şu şekilde:

“Büyük umutlarla ev sahibi olmak için TOKİ’ye başvurduk. Allah’a şükürler olsun ki çok sayıda başvuranın arasından kurada adımız çıktı. Ancak gelin görün ki, kura çekimi töreninden sonra bu konuda hiçbir adım atılmadı. Benim gibi kurada adı çıkan çok sayıda vatandaş yetkililerden gelecek haberleri dört gözle bekliyor. Ancak yetkililer bu konuda hiçbir açıklama yapmadığı için doğru bir bilgiye ulaşamıyoruz. Evler nerede, nasıl ve ne şekilde yapılacak hiçbir şey bilmiyoruz. Kurada adımız çıktığına sevinelim mi yoksa yaklaşık 2 senedir habersizce beklediğimize üzülelim mi? Bizim gibi ev bekleyen bütün vatandaşlar devlet büyüklerinden bu konuda gelecek müjdeli haberi en kısa sürede bekliyor”

Başka bir hak sahibi ise artık beklemek istemediklerini belirterek, “Her yerde çalışmalar başladı, Muğla’dan hala ses yok. Konutlarla ilgili hiçbir haber almış değiliz. Bir gelişme olsa, haberimiz olmuyor, kimse bir şey söylenmiyor. Yetkililerden ricamız konutların gidişatı ile ilgili bizi bilgilendirmeleri” demişti.

Haberi müjdelemeye gelince kameraların karşısına geçerek ‘Muğla’ya müjdemiz var’ diyen yetkililer ve siyasiler neden vatandaş merak içindeyken çıkıp bilgilendirme yapmıyor.

Maalesef verilen müjdeler gerçekleşmediği sürece kimseye fayda sağlamıyor.

Yani demem o ki ev sahibi olmak için bu kadar heyecanla bekleyen insanları daha fazla oyalamadan durum neyse onu söyleyin. Beklenecekse de ‘beklenecek’ deyin insanları bilinmezlik için de bırakmayın.

Bu yazı toplam 3723 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR